Suomella on edessään miesten olympiaturnauksessa kolmas iso haaste, kun keskiviikkona vastaan asettuu Kanada puolivälierässä. Ensimmäisen ”kovemman” ottelun Suomi hävisi alkulohkossa, kun Ruotsi voitti 3-1.

Toinen voittoa vaatinut peli päättyi Suomen juhliin eilen 5-2, kun kisaisäntä Etelä-Korea jäi jalkoihin yllättävän tahmean urakan jälkeen. Vaikka Leijonien otteet eivät ehkä ole vakuuttaneet, on päävalmentaja Lauri Marjamäki luottavainen ennen puolivälierää.

– Olen varma, että tulemme pelaamaan turnauksen parhaan pelimme illalla, luotsi uhosi finhockey.fi-sivulla.

Marjamäki peilasi menneisyyteen Kanada-pelin alla.

– Voittavaksi joukkueeksi kun kasvaa, tarvitaan aina vähän erilaisia kokemuksia. Saimme ainoan negatiivisen lopputuloksen Ruotsi-pelistä, vaikka siinäkin oli hyvää. Ja eilen oli omat hetkensä, jolloin meitä koeteltiin, mutta kuitenkin niistä sitten kasvettiin. Kokemukset kuitenkin vahvistavat meitä, kun ajatellaan, mihin peliin olemme menossa.

Eli kuten todettua, vaikka Suomen turnaus on ehkä toistaiseksi jättänyt kysymysmerkkejä ilmaan, voi neljän kamppailun jälkeen vetää johtopäätöksiä. Niitä voi vetää myös kolme mittelöä pelanneesta Kanadasta.

– Tiedämme Kanadan vahvuudet ja ne pitää eliminoida. Tiedämme, miten se tehdään ja sitä on käyty joukkueen kanssa läpi. Myös se, mitä olemme yhdessä kokeneet ja kuinka kova arvostus pelaajilla on toisiaan kohtaan, on kova juttu. Ilmapiiri ja henki joukkueen sisällä on jotain poikkeuksellista, mutta myös taktisesti pitää olla viisas illalla.