Saksassa jääkiekon osalta menestys on ollut kaukana. Edellinen arvokisamitali on vuoden 1976 olympialaisista Itävallan Innsbruckissa. Tuolloin tosin maa tunnettiin Länsi-Saksana.

Edellinen arvokisojen välieräpaikka on sentään tältä vuosikymmeneltä. Vuonna 2010 Saksa isännöi kotikisoja ja pelasi entisen NHL-puolustaja Uwe Kruppin alaisuudessa Sveitsin ulos puolivälierissä, mutta hävisi välierän Venäjälle sekä pronssiottelun Ruotsille.

Nyt edessä on uusi mahdollisuus. Tälläkin kertaa penkin takana on runsaasti NHL-kokemusta, kun joukkuetta johtaa Marco Sturm.

– Tämä on iso asia meidän jääkiekolle, erityisesti kun kyseessä ovat olympialaiset. Tässä ei ole kyse vain MM-kisoista, joissa on vain jääkiekkoa ja jääkiekkofaneja. Tämä on iso areena ja tämä peli tuli myös Saksassa suorana. Tämä on hyvää mainosta meille. Toivottavasti saimme uusia faneja, taivasteli Marcel Goc.

Neljä vuotta sitten Saksa ei onnistunut selvittämään itseään edes karsintaturnauksesta jatkoon itse olympiaturnaukseen. Nyt sen finaalihaaveen tiellä on kaksi viime olympiakultaa voittanut, lajin emämaa Kanada.

Sturm tietää tarkalleen, että mitä pitää tehdä, jotta Saksalla on mahdollisuus tehdä toinen jymypaukku ja varmistaa ensimmäinen arvokisamitali 42 vuoteen.

– Välttää jäähyjä. Pelata aggressiivisesti. Jos pelaa Kanadaa vastaan varovaisesti, joutuu vaikeuksiin, Sturm kommentoi Bildille.