Moni oli hänet jo unohtanut. Hänen urakehityksensä alkoi näyttää siltä, että NHL-unelma on lopullisesti kuopattu. Mutta niin vain Karkkilassa syntynyt ja Espoossa kiekko-oppinsa saanut Christopher Gibson sai mahdollisuuden.

Gibson kutsuttiin AHL-seura Bridgeport Sound Tigersin riveistä New York Islandersin mukaan, kun normaalisti paljon torjuntavastuuta kantava saksalaisvahti Thomas Greiss loukkaantui. Gibson tiedostaa, että paikan pitäminen ei ole itsestäänselvyys.

– Joka päivä pitää olla top-kunnossa. Joka pelin pitää mennä hyvin. Välillä on tullut nukahduksia, jotka eivät ole menneet valmentajille läpi. Tällä kaudella olen koettanut tehdä töitä sen eteen, ettei mitään nukahduksia missään pelissä tulisi. Nyt toivon, että saisin jäädä NHL:ään pidemmäksi ajaksi, Gibson rukoilee NHL.comin haastattelussa.

Jäähongan kasvatti muistaa edelleen debyyttinsä hyvin. Tuolloin Gibson hyppäsi myös tuuraamaan Greissiä, mutta tällä kertaa kesken ottelun. Gibson torjui joukkueelleen voiton. Voitolla oli suuri merkitys, sillä se varmisti Islandersin pudotuspelipaikan.

Erityisesti hän muistelee lämmöllä kohtaamistaan maailman parhaan jääkiekkoilijan kanssa.

Sidney Crosby tuli kesken pelin sanomaan: ”Onneksi olkoon ensimmäisestä NHL-pelistä.” Hän on hieno äijä, kun voi tulla onnittelemaan pelin aikana, vaikka emme tunne yhtään. Hän tiesi, kuinka hieno hetki toiselle pelaajalle oli pelata ensimmäinen NHL-peli. Tuntui todella hyvältä, että maailman paras jääkiekkoilija tuli sanomaan noin.