NHL:n itäisen konferenssin kärkisijoista kamppaileva Toronto Maple Leafs sai perjantaina ikäviä uutisia, kun joukkueen tähtipelaaja ja toissa kesän varaustilaisuuden kärkinimi Auston Matthews loukkaantui.

Matthews loukkasi olkapäänsä ottelussa New York Islandersia vastaan, ja hänen tilannettaan seurataan päivittäin. Pelaajan tarkkaa paluuta ei ole paljastettu, mutta hänen odotetaan toipuvan viimeistään maaliskuun alkuun mennessä.

Vaikka tilanne on ikävä joukkueelle, voi suomalainen huippulupaus kiittää onneaan. Viimeiset viikot Toronton nelosketjussa rouhinut Kasperi Kapanen sai Matthewsin loukkaantumisen seurauksena ylennyksen kolmosketjuun ja suuren näytönpaikan vakuuttaa päävalmentaja Mike Babcock.

Tilaisuus tuli tärkeään paikkaan, sillä suomalainen taituri ei ole päässyt tällä kaudella kunnolla esille. Hän on pelannut toistaiseksi 20 ottelussa ja tehnyt niiden aikana tehot 4+1=5.

Kapanen luisteli uusien ketjukavereidensa James van Riemsdykin ja Tyler Bozakin kanssa joukkueen viimeisissä treeneissä. Matthewsin paikan kärkiketjun keskellä otti Nazem Kadri.

Joukkueen toinen suomalaishyökkääjä Leo Komarov nähtiin totutusti neloskentässä.

Kristen Shilton

@kristen_shilton
#Leafs lines in small ice 3-on-3 scrimmage:
Marleau-Kadri-Marner
Hyman-Nylander-Brown
van Riemsdyk-Bozak-Kapanen
Komarov-Moore-Leivo
Martin