Sunnuntain olympiafinaali on herättänyt paljon tunteita myös pelin päätyttyä.

Kisojen loppuottelusta muodostui hurja trilleri, kun Saksa piinasi Olympiaurheilijat Venäjältä -joukkuetta loppuun asti. Lopulta venäläiset kaapivat voiton jatkoajalla.

Ottelussa nähtiin myös suomalaisväriä. Pelin vihelsivät päätuomari Aleksi Rantala yhdessä jenkkituomari Mark Lemelin kanssa. Linjatuomareina toimivat suomalainen Sakari Suominen ja ruotsalainen Jimmy Dahmen.

Kaikkia nelikon tuomarointi ei miellyttänyt. NHL:stä tuttu kovanaama Brandon Prust valitti pelin jälkeen ottelun ratkenneen väärään jäähyyn. Saksalle tuomittiin jatkoajalla rangaistus, kun Patrick Reimer huitoi Pavel Datsjukia kasvoille.

– Euroopasta tuttu ja olympialaisissa nähty tuomarointi on huonointa koko jääkiekossa. Noin pehmeää jäähyä ei voi antaa jatkoajalla. Finaalin jatkoajalla, Prust raivoaa Twitterissä.

Purkautuminen raju. Hidastus paljastaa, että Reimerin maila osuu Datjukia selkeästi päähän. Tappelijana kunnostautunut Prust kiekkoilee tällä hetkellä itse Saksan DEL-sarjassa.

– Tuo oli surkein vihellus, jonka olen nähnyt pitkään aikaan. NHL:stä on tulossa pian yhtä pehmeä sarja. Kiitokset (NHL-pomo Gary) Bettmanille, joka tekee tästä lajista kuin jalkapalloa, Prust avautuu.

Olympiaurheilijat Venäjältä -joukkue hyödynsi ylivoimansa tehokkaasti. Kirill Kaprizov iski voittomaalin 29 sekuntia rangaistuksen jälkeen.

LUE MYÖS: Eeli Tolvaselle upea kunnia – tässä on olympialaisten tähdistökenttä

LUE MYÖS: Kommentti: Ilja Kovaltshukin palkinto näyttää vitsiltä – tässä on olympialaisten kiistaton ykköstähti!