Kuluvaa NHL-kautta on vielä noin neljännes pelaamatta. Kausi on ollut kokonaisuudessaan suomalaisille jopa yllättäen onnistunut, sillä moni Leijonapelaaja kuuluu joukkueensa tehokkaimpiin pelaajiin.

NHL:n pistepörssin voittoa ei taaskaan ole suomalaiselle tulossa, sillä NHL:n ykköspelaaja Nikita Kucherov on takonut taululle huikeat pisteet, 33+49=82, ja johtaa suomalaisten ykköstä Aleksander Barkovia 24:n pinnan erolla.

Florida Panthersin tähtipelaaja Barkov on pelannut ennätyksellisessä vauhdissa, kun pisteitä on kertynyt 20+38=58. Viime yönä tamperelainen saalisti kolme syöttöä lisää, kun Pittsburg Penguins kaatui maalein 6-5.

Barkovin lähin haastaja Mikko Rantanen on loistanut Colorado Avalanchen ykkösketjussa. Suomalaistaituri on iskenyt taululle omat ennätyslukemansa 19+37=56, eikä tunnu hidastavan pudotuspelien lähestyessä. Rantanen on päässyt ottamaan mallia maalinteosta ketjuakaveriltaan Nathan MacKinnonilta, joka haastoi Kucherovia pörssin kärjessä ennen kuin loukkaantui.

Kolmantena on eniten maaleja tehnyt suomalaistykki Patrik Laine pisteillä 31+20=51. Kova maalitahti jatkui viime yönä, kun Dallas Starsin verkot heiluivat kahdesti suomalaisen laukauksesta. Laineen kovat pistemäärät heijastavat Winnipeg Jetsin menestystä tällä kaudella, kun joukkue hätyyttelee läntisen konferenssin kärkisijoja.

Viime kauden suomalaisten ykkönen Mikael Granlund pelasi heikon alkukauden, mutta nyt hän on noussut listan neljänneksi, 17+32=49.

Kuka nelikosta vie suomalaispörssin voiton? Nouseeko joku vielä taistoon mukaan?

Katso suomalaispelaajien pistetaulukko tästä.