Jokereilla on perjantaina ensimmäinen tilaisuus katkaista KHL:n pudotuspelien avauskierroksen sarja HK Sotshia vastaan. Helsinkiläiset isännöivät sarjan viidettä ottelua voittojen ollessa illan kotijoukkueelle jo 3-1.

Jokerit on kokenut sarjassa paljon. Tilillä on kaksi ylivoimaista päänahkaa numeroin 7-2 niin kotona kuin vieraista, lisäksi se on napannut voiton ja kokenut tappion jatkoerien päätteeksi. Kapteeni Peter Regin tiesikin kertoa seuran nettisivuilla, mitä Jokereiden on tehtävä jatkopaikan varmistamiseksi.

– Niinhän sitä aina sanotaan, että viimeinen voitto on vaikein ottaa. Meillä on iso motivaatio siksikin, ettemme joutuisi enää matkustamaan Sotshiin. Haluamme todella paketoida sarjan tänä iltana, Regin oli ennakoinut sivujen mukaan painokkaasti.

Ja vaikka Helsingissä vieraileva poppoo ei ole voittanut Jokereita vielä kertaakaan varsinaisella peliajalla kevään peleissä, ei ”sotaan” voi lähteä soitellen perjantainakaan.

– Toisessa pelissä dominoimme, mutta muuten tämä on ollut tasainen sarja – jopa 7-2-voitto Sotshissa. Heillä on hyvä joukkue, etenkin heidän ulkomaalaisvahvistuksensa ovat erinomaisia pelaajia ja tehneet isoja maaleja, Regin mietti.

– Meidän on pidettävä huoli siitä, että tempo pysyy korkeana. Siitä saamme etua, koska peluutamme joukkuettamme tasaisemmin. Haluamme tulla heti alkuun lujaa ja pitää vauhdin yllä. Mitä paremmin onnistumme siinä, sitä todennäköisempää on voittomme, Regin filosofoi.

Avauskierroksen viides osaottelu Jokerit – HK Sotshi alkaa kello 18.30.