Jokerit varmisti perjantaina paikkansa KHL:n kahdeksan parhaan joukossa, kun se kaatoi HK Sotshin jatkoerän jälkeen numeroin 2-1. Ottelusarja päättyi helsinkiläisten voittoon otteluvoitoin 4-1.

Ensimmäisessä ja toisessä erässä nähtiin vain yksi maali, ja se oli Jokereiden harmiksi vieraiden käsialaa. HK Sotshin Dmitrii Lugin iski kumilätkän häkkiin toisen kaksikymppisen alkuminuuteilla alivoimalla.

Kolmannen kaksikymppisen lopussa, vain kolme minuuttia ennen loppua Jokerit nousi tasoihin superlupaus Eeli Tolvasen 1-1-maalilla.

Osuma oli Tolvaselle kevään neljäs, ja hän teki samalla KHL-historiaa – Preds-varauksella on eniten maaleja ja pisteitä 18-vuotiaana sarjan pudotuspeleissä.

Jokerien sankariksi nousi ensimmäisessä jatkoerässä haaston jälkeen hyväksytyn voittohäkin komealla vanhanaikaisella tehnyt Tolvanen. Vieraita osumillaan kauden toistaiseksi tärkeimmässä pelissä nöyryyttäneen superlupauksen kaksi häkkiä vei Jokerit konferenssin välieriin.