Liigan runkosarjan päätöskierroksen otteluista kummastusta saattoi herättää pudotuspeleihin etenevän Lukon ja runkosarjaan jäävän Ilveksen välisen kohtaamisen ensimmäisen erän tapahtumat.

Ykköskierrokselta kevään koitokset aloittava raumalaisjoukkue nimittäin oli ensimmäisellä tauolla tappiolla peräti lukemin 0-3. Ilves iski kaikki maalit kolmeen ja puoleen minuuttiin.

Lukko on ollut viime aikoina pahasti tuuliajoilla, sillä nyt sen maaliero neljässä edellisessä erässä on lauantai huomioiden käsittämätön 0-8. Torstaina se sai käkättimeen KalPalta numeroin 0-5.

Kummastusta herättää myös Lukon rosteri. Joukkueen kokoonpanossa viilettää runkosarjan päätöksessä peräti yhdeksän puolustajaa.

Pakkiparien lisäksi Tarmo Reunanen luuti seitsemäntenä puolustajana, nelosketjussa puolestaan hyökkäsivät pakit Konsta Mesikämmen ja Roni Sevänen sekä laituri Janne Väyrynen.