© Kuva: Getty Images

Lähes 10 miljoonan jättitulot? Patrik Laineella povataan valtavaa palkankorotusta – jää kauas NHL-supertähdestä

Joululahja uusille asiakkaille: 270€ edestä vedonlyöntibonuksia

  • 1. talletus: 100% talletusbonus 200€ asti
  • 2. talletus: 50% talletusbonus 50€ asti
  • 2. talletuksen jälkeen 20€ mobiili-ilmaisveto

Millaisen sopimuksen Patrik Laine saa tulokassopimuksen umpeuduttua vuoden päästä keväällä 2019?

Tämä on kysymys, joka herättää enemmän ja enemmän spekulaatiota Pohjois-Amerikassa. Suomalainen saa jo tänä kesänä allekirjoittaa uuden sopimuksen tuleville vuosille – sen myötä moni kiekkoseuraaja odottaa jo innolla mahdollista uutta mammuttidiiliä.

Tulokassopimus tuo Laineelle kolmen kauden ajan alle miljoonan dollarin perustulot ennen bonuksia. Kun NHL-sääntöjen mukainen sopimus umpeutuu kolmannen kauden jälkeen, on edessä odotettu palkankorotus.

Puck Daddy -blogin NHL-toimittaja Justin Cuthbert ennustaa ja analysoi tuoreessa tekstissään laajasti, kuinka paljon Laineen palkan voi odottaa nousevan. Kiekkoguru vertaa nuoren suomalaisen tienestejä muun muassa Connor McDavidin ja Aleksandr Ovetshkinin hurjiin tuloihin.

Kaukana McDavidin lukemista

Cuthbert povaa Laineella meheviä tuloja. McDavidin vuositulot eivät ole silti toimittajan mukaan realistisia. Tärkeämpää onkin katsoa, mitä Jetsin ykköstähdet tienaavat.

Kuvaavaa on, että seuran huippunimet Blake Wheeler ja Mark Scheifele tienaavat yhdessä reilut 11 miljoonaa dollaria kaudessa. Se on vähemmän kuin McDavid yksinään. Edmonton Oilersin supertähti saa ensi kaudesta alkaen hurjat 12,5 miljoonaa kaudessa.

Laine elää pitkälti maaleista. Ja niitä hän on takonut ensimmäisten kausien aikana enemmän kuin kukaan muu pelaaja NHL:ssä. Sen takia Cuthbertin mukaan yksi hyvä vertailukohta on Ovetshkinin nykyinen diili, joka solmittiin syksyllä 2008. Se toi venäläiselle 13 vuodeksi 9,538 miljoonan dollarin tulot.

Tuon jälkeen inflaatio ja nousseet palkkakatot ovat nostaneet pelaajien palkkoja rajusti. Joten samat summat eivät suhteessa niin kovia kuin Ovetshkinin alkuaikoina.

9,38 miljoonan dollarin tulot nostaisivat Laineesta NHL:n kovapalkkaisimman suomalaisen.

– Se voisi olla pitkässä sopimuksessa hyvä paketti. Kuka voisi sanoa ei? Cuthbert kiteyttää.

Joululahja uusille asiakkaille: 270€ edestä vedonlyöntibonuksia

  • 1. talletus: 100% talletusbonus 200€ asti
  • 2. talletus: 50% talletusbonus 50€ asti
  • 2. talletuksen jälkeen 20€ mobiili-ilmaisveto