Päävalmentaja Risto Dufva jättää Mikkelin Jukurit. Seura tiedotti tiistaina, että alkuperäinen kaksi seuraavaa kautta kattava sopimus on purettu yhteisymmärryksessä valmentajan kanssa.

– Valmentajan tehtävä vaatii valtavasti voimavaroja ja kauden päättyessä katsottiin, että minä olen kantanut korteni kekoon Jukurien liigataipaleella ja Jukurien on aika etsiä uutta verta peräsimeen. Tulen kauden alussa innolla Ikioma Areenalle kannustamaan henkistä kotijoukkuettani, Dufva kuvaili Jukurien tiedotteessa.

Päävalmentajan yllättävä lähtö on iso isku Jukurit-fanien sydämiin, sillä valmentajalla on erittäin rakas asema seuran historiassa. Dufva valmensi Jukureita 1990-luvun lopulla, kun se nousi divisioonatasolta Mestikseen. Kevääseen 2006 asti Jukureissa päävalmentanut Dufva voitti seurassa useita Mestis-mestaruuksia.

Dufva palasi Mikkeliin, kun Jukurit nostettiin Liigaan. Päättyneellä kaudella Jukurit sijoittui sarjataulukossa sijalle 13.

Päävalmentajalla on kokemuksia myös muista Liigaseuroista. Hän valmensi JYPin Suomen mestaruuteen kaudella 2008-2009. Rauman Lukossa hän vietti neljä kautta vuosien 2012-2016 aikana.