Colorado Avalanchen Mikko Rantanen kuuluu tämän kauden läpimurtopelaajiin NHL:ssä.

Nuori suomalaistaituri takoo illasta toiseen hurjia tehoja – kuvaavaa on, että hyökkääjä saavutti viime yönä jo upean 70 pisteen rajapyykin taalajäillä.

Mikäli Rantasen pistetahti jatkuu samana, on 80 pisteen raja pian paperia. Se on harvinaista herkkua – vastaavaan ovat suomalaisista pystyneet 2000-luvulla vain Teemu Selänne ja Olli Jokinen.

– Olen kehittynyt paljon viime kaudesta, varsinkin henkisellä puolella. Nykyään uskallan pelata maltillisemmin. Tietysti myös ketjukaverit auttaa. Kyllä siinä on kelvannut pelata Nathan McKinnonin ja Gabriel Landeskogin kanssa, kun olemme saaneet pelin rullaamaan hyvin, Rantanen ynnää NHLSuomen haastattelussa.

Taustalla on kesällä tehtyjä oikeita ratkaisuja. Rantanen lähettää lämpimiä terveisiä Suomen Turkuun.

– Olen saanut todella paljon voimaa sitä kautta ja nykyään pärjään paremmin kulmissa. Tasapainoa harjoittelin myös paljon viime kesänä, etten nyt olisi ihan heti ensimmäisestä kovasta niitistä mahallani jäällä. Tästä pitää tietysti antaa iso kiitos Hannulle. Olen hänen harjoituksissaan saanut paljon voimaa ja nopeutta lisää.

Coloradon ykkösketjussa kelpaa pelata. MacKinnon kuuluu tällä hetkellä koko NHL:n kuumpimpien pelaajien joukkoon. Ruotsalainen Landeskog tukee kahta tulikuumaa kiekkotähteä.

– MacKinnon on tietysti supertähti ja NHL:n nopeimmista pelaajista. Pakit ovat hänen kanssaan koko ajan varuillaan, mikä tietysti luo minulle tilaa laidalle. Landeskogin parhaimmat ominaisuudet ovat puolestaan päätypelissä. Hän on siellä todella vahva molemmilla puolilla kenttää, eikä tekee isoja virheitä, joten hän tasapainottaa hyvin meidän ketjua. Minä ja Nathan olemme kuitenkin paljon hyökkäävämpiä pelaajia, Rantanen kiteyttää.

Lue koko NHLSuomen laaja haastattelu tästä.