Chicago Blackhawksin supertähdet Jonathan Toews ja Patcik Kane ovat seuranneet vakuuttuneina Winnipeg Jetsin suomalaistähti Patrik Laineen hurjaa hyppyä NHL:ään.

Suomalaistähden hurjat tilastot nousivat esille Blackhawksin leirissä ennen tulevaa Jets-peliä. Laine porskuttaa tällä hetkellä NHL:ssä poikkeuksellisen kovassa 13 pelin pisteputkessa – näissä peleissä tilille on kertynyt hurjat tehot 16+7=23.

Vierasleirissä ollaan tutustuttu Laineen poikkeukselliseen vahvuuteen tarkasti.

– Katsoin eräs päivä tilastoja. Hän tekee maalinsa keskimäärin paljon kauempaa kuin kukaan muu pelaaja tässä sarjassa, Toews ällistelee Chicago Tribunen mukaan.

Tämä näkyy Jetsin ylivoimapelissä. Pelkästään Laine tuo kaaren takaa sellaisen uhan, mihin NHL-vastustajat joutuvat reagoimaan.

Laine on sarjan maalipörssissä toisella sijalla – suomalainen on pommittanut tällä kaudella komeat 41 maalia. Edellä on vain Aleksandr Ovetshkin, jolla on yksi maali enemmän.

– Hän lyö maalivahdit noin kaukaa ilman maskia tai häiriötekijöitä. Se kertoo todella paljon kyvystä laukoa kiekkoa, Toews lisää.

Tehokkuus ihastuttaa

Myös Kane jakaa kehuja nuorelle kollegalleen. Blackhawks saa olla tarkkana 19-vuotiaan suomalaisen kanssa.

– Hänen laukauksensa lähtee silmänräpäyksessä – ja se on jo maalissa. Se on todella vaikuttavaa, miten hän tuntuu aina löytävän oikean paikan maalista. Kaikki hänen maalinsa ovat hurjia pommeja. Ne menevät juuri sinne, minne hän haluaa, Kane kehuu.

Laine on takonut maaleja kovalla prosentilla. Suomalainen metsästää lisäosumia seuraavaksi torstain ja perjantain välisenä yönä, kun Jets kohtaa Blackahwksin. Peli alkaa klo 02.00.

– Kun hän saa itseluottamuksen kohdilleen, jälki on tuon näköistä, Toews komppaa.