Kärsiikö Jokerit KHL:n pudotuspeleissä tuomarien sortamisesta? Tämä on kysymys, joka on herännyt pinnalle kevään tosipelien käynnistyttyä.

Jokerit eteni lopulta vakuuttavasti jatkoon Sotshin kustannuksella KHL:n pudotuspelien avauskierrokselta. Pleijarien avauskierroksella julkista porua riitti kuitenkin ennen kaikkea tuomaripelistä: Etenkin Pietarin SKAn koettiin saaneen kohtuutonta apua tuomareilta ainakin pariin otteeseen.

Tilanne näkyy jopa vedyöntitoimistojen tarjonnassa. Esimerkiksi NordicBet on ottanut kohteekseen, hylätäänkö Jokereilta maaleja videotarkistuksen jälkeen.

– SKAn sarjaa voi täysin perustellusti kuvata farssiksi. Niin läpinäkyvästi tuomarit suosivat suurseuraa, joka olisi pärjännyt vallan hyvin ilman tuomarien apuakin, parahtaa vedonlyöntiyhtiö Betssonin iGaming-asiantuntija Juha Kvist.

SKA on tunnetusti Vladimir Putinin suosikkiseura – ja tänä vuonna Venäjällä äänestetään presidentinvaaleissa.

– Pakkohan tässä on olla etukäteen huolissaan Jokerien puolesta. Jokerit on pudotuspelien ainoa ei-venäläinen seura. TsSKA on joka tapauksessa kivikova joukkue, joten täytyy vain toivoa, ettei tässä vielä sen päälle nähdä kohtuutonta kotiinpäinvetoa Venäjälle päin, Kvist tuumaa.

TsSKA on ollut Jokereille piinaava vastus keväisin. Helsinkiläiset ovat pudonneet pudotuspeleissä moskovalaisille niin keväällä 2015 kuin 2017. Playoff-pelien otteluvoitot ovat – vieläpä tästä samasta pudotuspelivaiheesta – TsSKA:n eduksi peräti 8-1. Tämän kauden keskinäisten pelien voitot ovat tasan 1-1.

Ensimmäinen pudotuspelikohtaaminen pelataan perjantaina. Jatkopaikkaan tarvitaan neljä voittoa.