Sveitsin jääkiekon pääsarja National League on siirtynyt jo ratkaisupeleihin, kun pudotuspelien puolivälieräsarjat ovat käynnistyneet.

Kari Jalosen ja Ville Peltosen luotsaama Bern on aloittanut vahvasti, kun se on ottanut Michael Keräsen edustamasta Geneve-Servettestä vahvan niskaotteen ja repinyt kolmesta ensimmäisestä ottelusta voitot. Eilen suurseura päihitti vastustajansa maalein 5-1.

Eilisessä pelissä ei nähty suomalaispelaajia, kun Keränen sekä Bernin Juhamatti Aaltonen ja Mika Pyörälä seurasivat peliä katsomosta. Bernin suomalaiskaksikko ei ole päässyt kokemaan playoff-tunnelmaa vielä kertaakaan.

Aaltosen ja Pyörälän tilanne on hankala, koska sarjan säännöissä kielletään peluuttamasta yli neljää ulkomaalaista pelaajaa. Viime vuoden mestarijoukkueessa riittää lahjakkuutta, kun suomalaisten paikat vievät NHL-jäiltä tutut Mark Arcobello, Andrew Ebbett ja Mason Raymond, sekä Kanadan olympiajoukkueeseen kuulunut Maxim Noreau.

Maailmanmestari Aaltonen siirtyi helmikuussa Berniin. Alku uudessa seurassa oli lupaava, kun olympiamitalisti teki kahdessa avausottelussa tehot 1+1. Sen jälkeen peliaikaa ei ole enää tullut.

Pyörälän kausi on ollut miehen tasoon nähden pettymys. 32 ottelussa hyökkääjä keräsi itselleen vain yhdeksän tehopistettä.