Nashville Predatorsista tuli kauden ensimmäinen joukkue, joka varmisti NHL:ssä pudotuspelipaikan. Se kaatoi viime yönä Mikko Rantasen edustaman Colorado Avalanchen maalein 4-2 ja nousi 104 pisteeseen.

Kantrikaupungin seura antoi ansaitun huilivuoron Pekka Rinteelle ja laittoi kakkosvahti Juuse Saroksen tolppien väliin. 22-vuotias veskari pysäytti kiekot vakuuttavalla .942 torjuntaprosentilla ja valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Kohtaaminen oli kahden erinomaisessa vireessä olevan joukkueen mittelö. Nashville jatkoi pisteputkeaan uskomattomaan 14 otteluun. Vierassaldo on sitäkin komeampi, kun joukkue hävisi viimeksi vieraissa 8. helmikuuta, mutta silloinkin jatkoajan jälkeen. Viimeisin vierastappio varsinaisella peliajalla tuli 2. tammikuuta.

Colorado katkaisi kolmen ottelun voittoputken ja yhdeksän matsin pisteputken. Se jäi pisteittä viimeksi 24. helmikuuta.

Nashville on repinyt kaulaa konferenssissa toisena olevaan Vegas Golden Knightsiin jo yhdeksän pistettä. Se johtaa NHL:n runkosarjaa neljän pinnan erolla Idän suosikkiin Tampa Bay Lightningiin.

Coloradon tilanne on paljon hankalampi. Se on juuttunut konferenssin keskikastiin ja tasatilanteeseen kolmen muun joukkueen kanssa. Colorado, Anaheim, Los Angeles ja Dallas kisaavat tällä hetkellä sijoituksista 6-9.