YLE uutisoi perjantaina, että se on saanut haltuunsa Jääkiekkoliiton esityksen Liigan ja Mestiksen yhteistyön kehittämiseksi.

Esityksessä mainittiin järisyttäviä ehdotuksia. Yhdessä esimerkissä mainittiin, että Mestiksen runkosarjan voittaja saisi mahdollisuuden pelata saman kevään Liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Jos joukkue etenisi jatkoon, se ei enää pelaisi Mestiksen pudotuspeleissä, ja tippuessaan jatkaisi oman sarjansa toisella kierroksella.

Vielä erikoisempi uudistus esitettiin: Jokainen Mestis-seura pelaisi runkosarjan aikana yhden kotiottelun Liiga-seuraa vastaan. Pisteet jakaantuisivat joukkueiden sarjan mukaisesti.

Esityksessä ei mainittu karsintasarjoista mitään. Liiga ja Mestiksen raja pysyy suljettuna, ja Jääkiekkoliitto kertoo, että se tekee sarjajärjestelmämuutoksia aikaisintaan kaudelle 2021-2022 ja viimeistään kaudelle 2024-2025.

– Sitä ennen kehitämme voimakkaasti yhdessä koko kotimaista huippukiekkoa ja erityisesti Mestistä. Osapuolet tekevät päätöksen uudesta sarjajärjestelmästä 31.12.2019 mennessä, liiton esityksessä todetaan.