Rauman Lukon kausi päättyi villi kortti -kierroksella paikallisvastustaja Porin Ässien käsittelyssä. Lukko lähti laulukuoroon suoraan kahdessa ottelussa ja kausi päättyi jälleen pettymykseen.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta avasi tuntojaan ensimmäistä kertaa kauden päättymisen jälkeen Kiekkoareenalle. Erityisesti Virta ihmettelee yleistä ilmapiiriä, joka on kaikkea muuta kuin posiitivinen.

– Puhun ilmapiiristä hallissa ja pelitapahtumassa. Ihmiset eivät halua innostua, ettei tarvitse pettyä. Koen, että pelaajamme aristavat pelata, Virta sanoi.

– Voin mä sen kertoa, että kukaan ei halua tehdä pahaa raumalaisille kiekkoseuraajille. Emme me vittuillaksemme häviä pelejä.

Arvostelua kohtasi myös ”palkkasoturiajattelu”, jossa pelaaja käy vain hakemassa Raumalta helpon tilipussin ja jatkaa uraansa nopeasti muualla. Vastaavia esimerkkejä löytyy Lukon historiasta vino pino.

– Haluan eroon palkkasoturiajattelusta. En syytä pelaajia, mutta ajatukseni on se, että jos Lukkoon halutaan identiteettiä, ei voi olla palkkasotureita, jotka pelaavat yhden kauden ja jatkavat eteenpäin.

Virta toisaalta myös myöntää, että Lukko ja Rauma ei ole houkuttelevin mahdollinen kohde pelaajalle peliuran suhteen.

– Jos puhutaan hyvässä iässä olevista pelaajista, emme me ole se ensimmäinen vaihtoehto. Me jäämme jälkeen, kun joku herra soittaa IFK:sta, Kärpistä tai Tapparasta, Virta totesi.