Colorado Avalanchen Mikko Rantanen jatkoi komeaa pistetehtailuaan myöhään sunnuntai-iltana, kun hän saalisti joukkueensa 5-1-voittoon päättyneessä Detroit Red Wings -pelissä kaksi syöttöpinnaa.

Samalla nuorten maailmanmestarin pisteputki kasvoi jo kuuteen.

Kova on Rantasen saldo myös NHL.comin tilastoimassa ”Last ten days” -taulukossa.

Hyökkääjä on paukuttanut kymmenen edellisen pelipäivän aikana yhteensä pinnat 3+8=11, ja noilla irtoaa koko sarjan jaettu kärkipaikka yhdessä St. Louis Bluesin Alex Pietrangelon kanssa (4+7=11).

Jotain Avalanchen kärkiketjun liekehdinnästä kertoo se, että kolmatta paikkaa miehittää Rantasen joukkuetoveri Nathan MacKinnon lukemin 6+4=10.

Sarjan kyseinen tilastoitava pörssi saattaa joskus tuoda yllätyksiä, kun esimerkiksi harvemmin otsikoissa keikkuville pelaajille voi sattua ”suonenvetoja” kesken kauden.

Myös maanantaina kolmen kärki oli myös outo, olkoonkin että Avalanche on ollut läpi kuluvan sesongin liekeissä. Pitää kuitenkin muistaa sekin fakta, että viime kaudella joukkue jäi koko sarjan viimeiseksi kauhealla 48 pisteen saldolla, eikä Avs-leiristä täten yksilöitä pinnalle pulphdellut. Nyt kellossa on eri ääni.