KalPa-hyökkääjä Alexander Ruuttu on matkalla kohti kirkkaimpia valoja, kertoo kuopiolaisseuran päävalmentaja Sami Kapanen Ylelle.

25-vuotias hyökkääjä pelaa parhaillaan uransa parasta jääkiekkoa Kuopiossa, kun runkosarjassa 54 otteluun syntyi upeat tehopisteet 17+12=29. Meneillään oleva kausi on HIFK-kasvatilla toinen KalPan riveissä.

NHL:ssä mittavan uran tehneen Christian Ruuttun poika viihtyy Kuopiossa ja näkee ympäristön sellaisena, josta voisi ponnistaa uralla eteenpäin.

– Kuopiossa on hyvät olosuhteet. Täällä luotetaan pelaajiin, ja pelaajat saavat olla ihan omia itsejään. Saa keskittyä siihen, miten pystyy parantamaan omaa peliään ja sitä kautta auttamaan joukkuetta. Täällä keskitytään paljon yksilöihin ja itse olen ainakin tykännyt siitä, Ruuttu sanoo Ylelle.

Tuleva Leijonien pelaaja?

KalPan päävalmentaja Kapasen mukaan Ruuttu on joukkueelle erittäin merkittävä pelaaja. Hänellä on kaikki mahdollisuudet jopa laadukkaaksi kansainvälisen tason pelaajaksi.

– Puhumme pelaajasta, jolla on kykyä nostaa itsensä kansainväliselle tasolle, siis A-maajoukkueeseen ja mahdollisesti arvokisapeleihin, Kapanen kommentoi.

Mahdollinen A-maajoukkueeseen nouseminen ja myös siellä onnistuminen voisi avata ovet jopa NHL:n porteille.

– Mitään sarjaa ei oikein voi poissulkea hänen kohdaltaan korkean potentiaalin vuoksi, Kapanen jatkaa.

Lähde: Yle