Patrik Laineen jalkavamma pitää suomalaiswen sivussa ainakin tovin. Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice uskoo parantumisen kestävän jotain neljän päivän ja kahden viikon väliltä.

Suomalaistaituri loukkaantui edellisessä Jets-pelissä blokattuaan vastustajan laukauksen. Laine talutettiin tilanteen jälkeen pukukoppiin.

Loukkaantumisen jälkeen Laineen kunto on herättänyt paljon huolta Kanadassa. Maurice avaaa tähtihyökkääjänsä vointia Jetsin verkkosivuilla.

– En tiedä. Emme tiedä, kauan tällainen vamma vaatii tarkalleen huilia. Kyse ei ole kivun sietämisestä. Haluamme antaa hänelle muutaman päivän huilia. Haluamme, että hän pystyy luistelemaan ja pelaamaan jokaisessa tilanteessa – emme halua häntä nilkuttamaan ympäri kaukaloa, Maurice ynnää.

– Haluamme, että hän kokee olonsa mukavaksi. Jokaisessa tilanteessa. Sen takia me annamme hänelle aikaa. En voi sanoa mitään tarkkaa päivämäärää.

Laine on maalipörssissä toisella sijalla 43 maalilla. Maurice muistuttaa, että tärkeintä on, ettei kyseessä ole vakavampi vamma. Uutinen on huojentava koko Jetsille.

– Mikään ei murtunut. Kyseessä on vain ruhje, valmentaja kiteyttää.