Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice on joutunut vastailemaan tähtihyökkääjä Patrik Laineen vammasta kyllästymiseen asti.

Suomalaistaituri talutettiin koppiin kesken Jetsin edellisen pelin. Nuorukainen sai rajun oloisen tällin jalkaansa, kun hän blokkasi vastustajan laukauksen.

Sen jälkeen Maurice on joutunut rauhoittelemaan mediaa Laineen voinnista. Päävalmentaja vastaili tuoreeltaan torstaina median kysymyksiin.

Maurice kertoi suomalaisen olevan sivussa neljästä 14 vuorokautta. Hän ei pelkää, että Jets kiirehtii jalkavamman kanssa.

– En. Me tiedämme heti, kuinka hän voi. Kuinka nopeasti hän luistelee. En ole huolissani. Se on lyhyt vastaus, joita en koskaan anna, Maurice ynnäsi Jetsin sivuilla.

Toimittajat kyselivät myös, voiko Laineen vamma pahentua palaamalla kaukaloon. Maurice antoi tähän pidemmän vastauksen.

– On viiden prosentin mahdollisuus, että jokainen loukkaantuminen pahenee. Jokainen ruhje… jos niitä ei hoideta, ne päätyvät amputaatioon. Se on mahdollista. Se ei ole realistista, Maurice täräytti ja jatkoi:

– Me olemme varovaisia hänen kanssaan. Tuo on äärimmäinen heitto ja joku varmasti kauhistelee jo nyt. Meillä on parhaat tiedot ja taidot. Eikä hänellä ole mikään murtunut, Maurice lisäsi.

Ei kiirettä

Valmentaja muistuttaa, ettei suomalaisen kanssa kiirehditä. Vaikka Laine taisteleekin tiukasti NHL-maalipörssin voitosta.

– Kun hän pystyy luistelemaan, me otamme hänet takaisin mukaan. Me emme kiirehdi hänen kanssaan. Meillä on pelaajia, jotka ovat kärsineet murtumista. He ovat tulleet takaisin, pelanneet. Se on normaalia. Jos hän tuntee olonsa paremmaksi, me peluutamme häntä.