Aleksi Heponiemi olisi kiinnostava vahvistus Liigaan.

Nuorukainen jatkaa hurjaa lentoaan WHL:n pudotuspeleissä. Nuori huippulupaus keräsi tehot 0+2, kun Swift Current Broncos kaatoi Regina Patsin 3-0. Samalla suomalainen kaunisteli koko kauden teholukemiaan.

Heponiemi on ällistyttänyt pitkin kautta Kanadan juniorisarjassa. 19-vuotias Florida Panthersin varaus ehti iskeä runkosarjassa 57 otteluun käsittämättömät tehot 28+90=118.

Pisteet ja koko kentän soolomaalit herättävät väkisinkin ajattelemaan: Heponiemi pelaa itselleen jo aivan väärässä sarjassa.

Liigan kautta NHL:ään?

Viimeistään tämä kausi on nostanut Heponiemen kiinnostavaksi nimeksi NHL:ää ajatellen. Viime kesän kakkoskierroksen varaus hakee varmasti jo kesällä tuntumaa NHL-seuran tulokaspelaajien leiriltä.

Mutta mitä tapahtuu sen jälkeen? Tämä kiinnostaa varmasti myös lukuisia Liiga-joukkueita.

179-senttinen ja 67-kiloinen Heponiemi on vasta aloittelemassa ammattilaisuraansa. On todennäköistä, ettei Panthers halua kiirehtiä nuorukaisen kanssa vielä ensi kaudella.

Tässä saattaa olla sauma suomalaisilla seuroilla. Muun muassa Olli Juolevin ja Eeli Tolvasen esimerkit muistuttavat, että Suomi ja Eurooppa ovat toimineet monelle nuorelle NHL-lupaukselle hyvänä kasvualustana kohti ammattilaisuutta.

Heponiemi kulkee samaa polkua. Nuorukainen ei ole vielä valmis pelaaja huipputasolle. Hurjat tehot osoittavat, että kyseessä on silti kiinnostava talentti, jonka hyökkäyspään vahvuudet tiedetään myös Suomessa.

Liigasta on profiloitunut viime vuosina erinomainen kasvattajasarja. Se ei ole kovenemassa kilpailutilanteessa pelkästään huono juttu: sen myötä Heponiemen kaltaisia NHL-lupauksia saatetaan nähdä jatkossa yhä enemmän Suomessa.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo