KHL:n pudotuspeleissä lähestytään konferenssien finaaleja, kun pian kaikki neljä jatkajaa on selvillä. Ainoastaan yhdessä otteluparissa pelataan maksimimäärä eli seitsemän ottelua.

Erkka Westerlundin luotsaama Salavat Ufa kärsi kirvelevän tappion Traktor Tsheljabinskille, kun ottelun isännät takoivat voittonumeroiksi peräti 7-1. Ottelusarjan ollessa tasan 3-3 jatkoon pääsevä joukkue selviää tiistaina Salavatin kotihallissa.

Suomalaisvalmentaja toivoi, että sarja olisi katkennut tänään. Avauserän päättyessä 0-0, Westerlundin poppoolla ei ollut vielä mitään hätää. Kaikki kuitenkin muuttui. Toinen erä saattoi olla Salavatin kauden surkein, kun isännät ampuivat kuusi maalia taululle ja samalla ratkaisivat ottelun.

Tiukka vääntö muutui alle 20 minuutissa turpasaunaksi. Maaliverkko heilui vieraiden päädyssä, vaikka peliä pelattiinkin enemmän Traktrorin maalilla.

KHL

@khl_eng
What. Just. Happened. #TRKvsSAL

Kentällä ei nähty suomalaisonnistumisia, kun Salavatin ykköshyökkääjät Joonas Kemppainen ja Teemu Hartikainen jäivät kiikaritehoille.

– On parempi unohtaa tämä ottelu ja keskittyä seuraavaan, Westerlund kertoi seuran haastattelussa.

Salavat Ufa pelasi myös pudotuspelien avauskierroksella seitsemän ottelua. Tuolloin Avangard Omsk jäi nuolemaan näppejään.