Tanskassa järjestettäviin MM-kisoihin on enää alle kuusi viikkoa aikaa, ja maajoukkueet ovat alkaneet hahmottelemaan mahdollisia rostereitaan. On jälleen erittäin mielenkiintoista nähdä, millaisen paketin jääkiekkomaa Kanada kasaa, jotta se pystyisi hyvittämään viime kevään finaalipettymyksensä.

Huhu kiertää, että Edmonton Oilersin huippuhyökkääjä ja viime kauden Vuoden pelaaja Connor McDavid olisi ilmaissut halukkuutensa MM-kisoista. Joukkuekaveri Oscar Klefbom väitti hiljattain HockeySverige-lehdelle, että McDavid ja Ryan Nugent-Hopkins olisivat lähdössä Tanskaan.

Kaksikon lähteminen MM-kisoihin saattaa houkutella muita supertähtiä liittymään joukkueeseen, joten Leijonat.com -toimittaja Sami Ikonen (allekirjoittanut) päätti yrittää ennakoida Kanadan tulevan pelaajaryhmän.

Maalivahdit

Mackenzie Blackwood, New Jersey Devils
James Reimer, Florida Panthers
Mike Smith, Calgary Flames

Kanadalla on ollut tapana ottaa kolmanneksi maalivahdiksi nuori torjujalupaus, joten Blackwood voisi päästä tällä kertaa mukaan oppimatkalle. Hän kuului alle 20-vuotiaiden joukkueeseen vuonna 2016, ja on edelleen todella kova tulevaisuuden nimi. Smith on voittanut yhden maailmanmestaruuden ja kuulunut myös olympiajoukkueeseen. Pidän todennäköisimpänä nimenä Reimeriä, mutta vain jos Florida jää playoffien ulkopuolelle.

Puolustus

Tyson Barrie, Colorado Avalanche
Aaron Ekblad, Florida Panthers
Dan Hamhuis, Dallas Stars
Dougie Hamilton, Calgary Flames
Ryan Pulock, New York Islanders
Brent Seabrook, Chicago Blackhawks

Ekblad ja Seabrook saavat valtavasti vastuuta, kun Kanadan puolustus on taas sen heikoin kohta. Mukana on jälleen paljon maajoukkuekokemusta, mutta messiin pääsee myös Hamiltonin kaltainen keltanokka, joka on pelannut Flames-paidassa onnistuneen kauden. Pulock kasvaa lähivuosina korkoa ja pelaa Tanskassa kuudentena pakkina.

Hyökkäys

Sentterit

Mathew Barzal, New York Islanders
Matt Duchene, Ottawa Senators
Connor McDavid, Edmonton Oilers
Ryan O’Reilly, Buffalo Sabres
Tyler Seguin, Dallas Stars

Laiturit

Josh Bailey, New York Islanders
Jamie Benn, Dallas Stars
Jonathan Drouin, Montreal Canadiens
Jonathan Huberdeau, Florida Panthers
Ryan Nugent-Hopkins, Edmonton Oilers
Sam Reinhart, Buffalo Sabres
Jeff Skinner, Carolina Hurricanes
Ryan Spooner, New York Rangers

Viime vuoden tapaan Kanadalla on jälleen tulivoimainen hyökkäys. Kanada voi sijoittaa neljään ketjuun Buffalon, Dallasin, Islandersin ja Edmontonin kaksikot. Kisojen mielenkiintoisin nimi McDavidin ohella on Barzal, joka voittanee NHL:n Vuoden tulokas -palkinnon kauden päätteeksi. Skinner ja O’Reilly tuovat arvokasta MM-kokemusta joukkueeseen.

 

Tässä on vielä useampi viikko ennen kisajoukkueiden julkaisua. Se on selvää, että Kanadalla on edelleen pelinappuloita valita mieleisin joukkue. Uskon kuitenkin vahvasti, että olympiakiellon ja McDavidin takia Kanadalle tulee poikkeuksellisen valovoimainen nippu MM-kisoihin. Niin myös Leijonille.