Puolustaja Sami Niku pelannee tiistaina uransa ensimmäisen NHL-ottelunsa. Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice sanoi seuran verkkosivuilla, että Niku nähdään todennäköisesti tositoimissa, kun Jets kohtaa tiistaina vieraissa Montreal Canadiensin.

Niku on tehnyt ensimmäisellä kaudellaan AHL:ssä vakuuttavaa jälkeä. Hän siirtyi Winnipegin organisaatioon vuosi sitten JYPistä ja on Jetsin farmijoukkueessa Manitoba Moosessa kerännyt tehopisteet 15+37=52. AHL:n pistepörssissä Niku on toisena.

– Kausi on ollut todella hyvä. Ensimmäiset 10 otteluani eivät sujuneet niin hyvin, koska peli on hieman erilaista täällä kuin Suomessa, mutta sen jälkeen olen ollut todella tyytyväinen peliini, Niku kertoi Jetsin verkkosivuilla.

Ensimmäinen NHL-ottelu on tietysti iso virstanpylväs.

– Tämä on ollut unelmani koko elämän ajan. Nyt olen toidella lähellä pelaamista NHL:ssa, Niku iloitsee.

Niku oli voittamassa Suomen paidassa nuorten MM-kultaa 2016. Samassa joukkueessa pelasivat muun muassa Patrik Laine, Sebastian Aho ja Mikko Rantanen.

Nikun lisäksi Nuorten Leijonien kultajoukkueen puolustajina olivat Joni Tuulola, Miro Keskitalo, Olli Juolevi, Niko Mikkola, Eetu Sopanen ja Vili Saarijärvi. Yksikään heistä ei ole yltänyt vielä NHL:ään. Sopanen joutui lopettamaan uransa tällä kaudella loukkaantumisten takia.