Buffalo Sabresin puolustaja Rasmus Ristolainen merkkautti syöttöpisteen Sabresin taipuessa maanantaina Toronto Maple Leafsin vieraana Air Canada Centressa 2-5. Ristolainen on kolmen ottelun pisteputkessa.

Ristolaisen kauden tehopisteet ovat 6+34=40. Hän on rikkonut 40 pisteen rajan jo kolmannella perättäisellä kaudella.

Ristolaisen hyvät esitykset eivät ole kuitenkaan auttaneet Sabresia, sillä hänen pelivuosinaan seura ei ole edennyt pudotuspeleihin, eikä etene tänäkään keväänä. Ristolainen aloitti seurassa kaudella 2013-14. Viimeksi Sabres on nähty pudotuspeleissä 2011.

Ristolaista ei ole nähty tositoimissa NHL:n pudotuspeleissä, mutta ei myöskään jääkiekon miesten MM-kisoissa. Viime vuonna hän päätti jäädä MM-kisoista pois ilman, että fyysinen kunto olisi estänyt MM-matkan, mikä herätti suomalaisissa kiekkofaneissa närää.

Peliyhtiö NordicBet uutisoi pari viikkoa sitten, että Ristolainen olisi suostunut pelaamaan tämän vuoden MM-kisoissa Tanskassa. Ristolainen ei vahvistanut asiaa. Päätöstään MM-kisoista hän ei ole tehnyt tai ei ole ilmoittanut päätöksestään julkisesti.

Ristolainen ratkaisi Nuorten Leijonien MM-kullan 2014 Malmössa tehtyään voittomaalin Ruotsia vastaan jatkoajalla. Sen jälkeen hän on edustanut Suomea World Cup-turnauksessa Torontossa 2016.