Kevään pudotuspelien puolivälierien ulkopuolelle jäänyt Rauman Lukko jatkaa uusien pelaajasopimusten solmisista. Maanantaina seura tiedotti kahdesta mielenkiintoisesta vahvistuksesta.

Tällä hetkellä alle 18-vuotiaiden maajoukkueen matkassa oleva Ville Heinola loikkaa häikäilemättä Porin Ässistä Raumalle. Hän pelasi kuluneen vuoden Ässien A- ja B-nuorissa, mutta ei saanut tililleen vielä Liiga-debyyttiä. Sopimus on kolmivuotinen.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta uskoo, että maajoukkuepuolustajan hankkiminen Raumalle ei aina ole yksinkertaista.

– Ei ole koskaan helppoa saada seuraan sellaisia pelaajia, jotka kuuluvat nuorten maajoukkueleiritykseen. Tämä sopimus kertoo siitä, että pelaaja ja hänen taustansa uskovat Lukon kasvattavan tulevaisuudessa nuoria miehiä huippuammattilaisiksi. Me haluamme tarjota hänelle siihen mahdollisuuden, Virta sanoo tiedotteessa.

Puolustaja ei näe mitään väärää liittyä Ässien pahimman kilpakumppanin riveihin.

– Sain Lukosta hyvän ja minulle sopivan mahdollisuuden, johon halusin tarttua. Omalla kohdallani kaikki alkaa tietyllä tapaa nyt alusta, ja pääsen menemään urallani taas askeleen eteenpäin. Lukko oli ennen rakas vihollinen, tästä eteenpäin se on minun kotiseurani. Ei minulla ollut sen suurempaa kynnystä vaihtaa paikallisvastustajan riveihin, Heinola veistelee.

17-vuotias puolustaja on varauskelpoinen ensi kesän NHL:n varaustilaisuudessa.

Lukko teki samalla tärkeän jatkosopimuksen. Tällä kaudella 49 ottelussa 37 tehopistettä tehnyt Arttu Ilomäki jatkaa seurassa vielä ainakin yhden kauden.

– Arttu on viime kauden paras pistemiehemme, jolla olisi ollut myös muita ottajia. Se, että hän valitsi kaikista vaihtoehdoistaan Lukon, on luottamuslause sille, mitä me teemme arjessa ja mihin me olemme matkalla. Se kertoo, että hän uskoo vahvasti meidän tämän hetkiseen ajatusmaailmaamme, Virta kuvailee Ilomäkeä.