Siirtomarkkinoille vapautui melkoinen vonkale, kun parhaillaan Leijonien MM-leirillä kisapaikkaa tavoitteleva hyökkääjä Juuso Ikonen lähti Ruotsin pääsarjaseurasta Brynäs IF:stä. Seura kertoo Ikosen lähdöstä verkkosivuillaan.

Uutisessa annettiin rivien välissä ymmärtää, että seura olisi mielellään pitänyt Ikosen, 23.

– Valitettavasti Ikonen nyt jättää joukkueemme ja siirtyy Ruotsin ulkopuolelle. Olemme hyvin kiitollisia hänen esityksistään Brynäsissä. Kiitos paljon, Juuso, seura kirjoitti.

Ikonen pelasi päättyneellä kaudella SHL:ssä 49 ottelua ja keräsi pisteet 12+14=26. Pudotuspeleissä Ikonen saalisti kahdeksassa ottelussa tehot 3+2=5.

Ikonen on pelannut tällä kaudella Leijonissa kahdessa EHT-kiertueen ottelussa sekä viime viikon kahdessa maaottelussa Valko-Venäjää vastaan. Jälkimäisessä ottelussa Ikonen viiletti ykköskentässä Sakari Mannisen ja Veli-Matti Savinaisen kanssa.

Ikonen kuului vuonna 2014 nuorten maailmanmestaruuden voittaneeseen Nuorten Leijonien joukkueeseen.

Ikonen on Leijonien päävalmentajalle Lauri Marjamäelle erittäin tuttu pelaaja kasvattajaseurastaan Bluesista, jossa pelasi syksyyn 2014 asti sekä Kärpistä, jossa Ikonen pelasi Marjamäen alaisuudessa kauden 2015–16.

Ikosen uudesta seurasta ei ole vielä tiedotettu, mutta varmaa on, että Liigasta löytyy väkkärämäiselle hyökkääjälle monta ottajaa.

Ikosen lähdön Brynäsistä uutisoi Suomessa ensimmäisenä SuomiKiekko.com-sivusto.