Naisleijonien talousongelmat ovat herättäneet viime aikoina paljon huomiota kiekkomediassa.

Jopa maajoukkuetähdet joutuvat kituuttelemaan pienin tuloin, kun kiekkoilusta ei tienaa. Samalla huippupelaajat ovat joutuneet taistelemaan muiden tulojen kanssa – huippukiekkoilijan arki vaatii usein paljon.

Leijonien olympiajoukkueesta tuttu Meeri Räisänen paljastaa sosiaalisessa mediassa, että tähtiurheilijoiden kimpussa ovat usein myös viranomaiset.

Huippuvahti otti kuvan työ- ja elinkeinotoimistolta saamastaan kirjeestä, jossa häneltä vaaditaan selvityksiä HPK-sopimuksesta ja jopa otteluista Leijonissa. Kysely perustuu ilmeisesti TE-viranomaisten googlailuun.

– TE-toimisto, olet uskomaton! Jos vaikka lähdetään siitä, että HPKn kanssa en ole nimeäni mihinkään laittanut. Toisekseen, maajoukkue, edustan tätä maata, myös tätä lafkaa! Tässä konkretisoituu kaikki tuki, mitä olen valtiolta saanut, Räisänen kirjoittaa Twitterissä.

Torjuja on liittänyt kirjoituksen yhteyteen kuvan, joka paljastaa, että vahdilta pyydetään selvityksiä leijonakomennuksista. Edustustehtävien epäillään tuovan torjujalle lisätuloja.

Räisänen torjui viime kaudella HPK:ssa. Vahti ei saa peleistään kuitenkaan rahallista korvausta.

– Me naiset olemme jääkiekkoilijoita vasta, kun saamme siitä täyttä palkkaa. Siihen saakka olemme työttömiä, osa-aikatyöllistettyjä tai opiskelijoita, Räisänen kiteyttää.

Meeri Räisänen

@meeriraisanen
Palataampa taas tähän mukavaan aiheeseen. TE-toimisto, olet uskomaton! Jos vaikka lähdetään siitä, että HPKn kanssa en ole nimeäni mihinkään laittanut. Toisekseen, maajoukkue, edustan tätä maata, myös tätä lafkaa! Tässä konkretiosoituu kaikki tuki, mitä olen valtiolta saanut.