Suomi on saanut etsiä mahdollisia NHL-vahvistuksia lähes tulkoon kivien alta, ja Tanskan MM-kisoihin on ilmoittautunut vasta neljä pelaajaa. Kieltäytymiset ovat vaivanneet myös Tre Kronoria, mutta se on saanut silti komean ryhmän kasaan rapakon toiselta puolelta.

Ruotsin jääkiekkoliitto julkaisi perjantaina listan NHL-pelaajien tilanteista. Tällä hetkellä myöntävän vastauksen ovat antaneet yhteensä kymmenen pelaajaa:

Maajoukkuekutsun hyväksyneet:

Oliver Ekman-Larsson Arizona Coyotes
John Klingberg Dallas Stars
Erik Gustafsson Chicago Blackhawks
Adam Larsson Edmonton Oilers
Mika Zibanejad New York Rangers
Mikael Backlund Calgary Flames
Jacob de la Rose Montreal Canadiens
Johan Larsson Buffalo Sabres
Magnus Pääjärvi Ottawa Senators
Anders Nilsson Vancouver Canucks

Yksi isoimmista kiinnityksistä on varmasti Dallas Starsin puolustaja John Klinberg. Ruotsalainen pelasi uransa parhaan kauden ja teki tehopisteet 8+59=67. Hän päätti runkosarjan puolustajien pistepörssin jaetulla toisella sijalla, ja on noussut ehdokkaaksi Norris Trophyn eli Vuoden puolustaja -tittelin voittajaksi.

Kalrsson ja Zetterberg sanoivat ei

Tre Kronor ei ole saanut houkuteltua läheskään kaikkia mahdollisia NHL-pelaajia. Esimerkiksi supertähdet Erik Karlsson ja Henrik Zetterberg viettävät loppukevään jossain muualla.

Kieltäytyneet:

Erik Karlsson
Alexander Edler
Henrik Zetterberg
Niklas Kronwall
Jonathan Ericsson
Patrik Berglund
Oscar Klefbom
Victor Rask
Niklas Hjalmarsson
Carl Gunnarsson
Jesper Fast
Alexander Steen
Jacob Markström
Joakim Nordström
Elias Lindholm
Mattias Janmark

Lundqvistin päätöstä odotetaan

Kolme ruotsalaista pelaajaa ovat edelleen epätietoisia käytettävyydestään. Viime vuonna kultaa torjunut Henrik Lundqvist joutuu odottamaan vielä lääkärin lupaa, kuin myös Anton Forsberg sekä Gustav Nyqvist.