KHL-seura Pietarin SKA:n jättänyt supertähti Ilja Kovaltshuk tähtää ensi kaudeksi takaisin NHL:ään. Moni on saattanut ihmetellä, miksi hän ei ole yrittänyt palata takaisin aikaisemmin.

Kovaltshuk täytti eilen 35 vuotta ja poistuu viimein NHL:n vapaaehtoisesti eläkkeelle jääneiden pelaajien listalta. Samalla hänestä tuli vapaa agentti, eikä hänen aikaisempi sopimus New Jersey Devilsin kanssa enää vaikuta.

Venäläinen pääsee nyt neuvottelemaan minkä tahansa NHL-seuran kanssa ja voi solmia sopimuksen aikaisintaan ensimmäinen päivä heinäkuuta.

Asiasta uutisoi arvostettu NHL-toimittaja ja -vaikuttaja Bob McKenzie.

Bob McKenzie

@TSNBobMcKenzie
Now that he is 35, Ilya Kovalchuk is officially off the NHL’s voluntary retired list and is now an NHL UFA who can immediately negotiate and agree to terms with any NHL team. Can’t sign any deal until July 1:

Russia Hockey

@russiahockey_en
Russian national team forward Ilya Kovalchuk has turned 35 years of age!

Happy birthday to the 2018 Olympic champion! Health, happiness and more professional success on the ice! #TeamRussia

Kovaltshuk ei ole voinut palata NHL:ään alle 35-vuotiaana. Jos hän olisi tehnyt sopimuksen joukkueen kanssa, se olisi vaatinut kaikkien 31 NHL-seuran hyväksynnän, eli mahdollisuudet olivat käytännössä nollassa.

Syynä omituiseen järjestelyyn oli Kovaltshukin lähtö taalajäiltä ja jättisopimus Devilsin kanssa. Hän oli sopinut joukkueen kanssa mielipuolisen 17 vuoden paperin vuonna 2010, mutta keväällä 2013 hän lähti takaisin KHL:ään, mikä jätti Devilsille sekä NHL:lle luonnollisesti pahan maun suuhun.

Miehen paluu Pohjois-Amerikkaan on erittäin todennäköistä, sillä hänellä riittää edelleen taitoja ja nopeutta maailman kovatasoisimpaan kiekkosarjaan. Miehen yli kuuden miljoonan palkkapyyntö kuitenkin rajoittaa kiinnostuneet seurat, joilla ei ole tilaa palkkakatossa.

Lisäksi Kovaltshuk on kertonut, että haluaa pelata joukkueessa, jolla on mahdollisuudet voittaa mestaruus. Olympia- ja MM-kultamitalisti ei ole koskaan voittanut Stanley Cupia.

 

 

 

 

 

Lähde: theComeback