Suomalaispuolustaja Sami Niku nähdään suurella todennäköisyydellä lauantain vastaisena yönä Winnipeg Jetsin kokoonpanossa ensimmäistä kertaa NHL:n pudotuspeleissä.

21-vuotiasta Nikua ei iso näytönpaikka kuitenkaan hätkäytä.

– Olen aika itsevarma. Tiedän, että pystyn pelaamaan täällä. Tämä on hyvä tietää, Niku kertoo hieman heikolla englannin kielellään Winnipeg Sun -lehdelle.

Niku summasi AHL:ssä 76 ottelussa huimat tehot 16+38=54, jonka ansiosta hän oli joukkueensa tehokkain puolustaja. JYPin juniorimyllyn kasvatti oli koko AHL:n puolustajien pistepörssin kakkonen ja hänet valittiin kauden päätteeksi sarjan tähdistökenttään.

Itsevarmuutta hehkuvasta pelityylistään tunnettu puolustaja ei aio muuttaa mitään NHL:ssä.

– Olen hyökkäävä puolustaja. Se on minun työni. Voin luoda hyökkäyspäässä asioita, Niku uhkuu.

– Minulla on pakko olla itsevarma pelityyli. Minulla on aina ollut. En ole kaveri joka hermostuu. Se on normaalia peliä minulle.

Nikun ja Jetsin muidenkin nuorten suomalaispelaajien kuten Patrik Laineen ja Joel Armian itsevarmuus on tullut Jetsin pukukopissa hyvin selväksi.

– Noissa suomalaisjätkissä on jotain. Heillä on hyvä fiilis, Jets-tähti Nikolaj Ehlers ylisti kun häneltä tiedusteltiin Nikusta.

– Jostain syystä, nämä pojat eivät hermostu ollenkaan. He menevät jäälle ja pelaavat todella hyvin. Minä olin aivan hermona, kun pelasin NHL:ssä ensimmäistä kertaa, Jetsin hyökkääjä Brian Little ällisteli.

Winnipeg Sun -lehden toimittaja Scott Billeck näkee Nikun viileässä tyylissä paljon samaa kuin kahdessa suomalaisessa F1-legendassa.

– Mietin usein, tarkkailevatko suomalaisurheilijat Kimi Räikköstä ja Mika Häkkistä, jotka molemmat ovat F1-tähtiä ja suuria nimiä Suomessa. Heidät tunnettiin juuri jääkylmästä luonteestaan sekä paineidensietokyvystään, Billeck sanoi Nikun haastattelun jälkeen Twitterissä.