Tuukka Rask oli hurjassa vireessä yön NHL-kierroksella, kun Boston Bruins kaatoi Toronto Maple Leafsin vieraskaukalossa maalein 3-1.

Suomalaisvahti venyi voiton eteen yhteensä 31 torjuntaan. Se palkittiin – Rask valittiin ansaitusti ottelun ykköstähdeksi.

Bruins-vahdin iltaan kuului monta huippupelastusta. Ottelun yksi tärkeimpiä torjuntoja nähtiin toisessa erässä, kun Rask nollasi Mitchell Marnerin läpiajosta. Peli oli tuolloin tilanteessa 1-1.

– Se tapahtui nopeasti. Ehdin vain koota varusteeni kasaan. Hän on todella hyvä maalintekijä, joten minulla ei ollut hajuakaan, mitä hän yrittää, Rask ynnäsi vaatimattomaan sävyyn NHL.comin sivuilla.

Historiatilastossa kohti kärkeä

Voitto nosti samalla Raksin osaksi Bruinsin historiakirjoja. Suomalainen on torjunut nyt NHL:n pudotuspeleissä yhteensä 33 voittoa.

Saldo nostaa Raskin Bruinsin kaikkien aikojen kolmanneksi menestyneimmäksi vahdiksi. Lukemat ovat kovia – suomalainen on tarvinnut nykyiseen voittomääräänsä 57 peliä.

Raskin edellä ovat vain NHL-legendat Andy Moog ja Cerry Cheevers. Huomionarvoista on, se että toisena oleva Moog tarvitsi 36 voittoon peräti 70 ottelua – Rask hengittää nyt jo 13 peliä vähemmän pelattuna ex-vahdin niskassa.

Mikäli Bruins jatkaa kevään lentoaan, on Raskilla saumat kaunistella tänä keväänä myös koko uran pudotuspelitilastojaan.

NHL Network

@NHLNetwork
.@tuukkarask and the @NHLBruins are one win away from advancing. #NHLTonight #StanleyCup