Oulun Kärpät ei onnistunut viemään mestaruutta vielä tiistain finaaliottelussa. Hurjan jännitysnäytelmän jälkeen Tappara kavensi voitot 2-3:een, kun se voitti Raksilassa 5-4.

Tappara näytti menevän menojaan, kun se johti toisen erän puolivälissä jo maalein 4-0. Kärppäryhmä heräsi taisteluun, kun kultakypärä Julius Junttila teki joukkueen avausmaalin minuuttia ennen erätaukoa.

Kolmas erä saattoi olla kevään uskomattomin. Kärpät nousi sensaatiomaisesti tasoihin, ja kapteeni Lasse Kukkonen sooloili komean tasoitusmaalin Tapparan verkkoon. Sen jälkeen näytti siltä, ettei Tappara voinut enää nousta peliin mukaan.

Toisin kävi. Oululaiset suunnittelivat jo mestaruusjuhlia, kunnes Tapparan kapteeni Jukka Peltola veti maton alta ja viimeisteli voittomaalin. Ratkaisuosumaan upean syötön antoi Jan-Mikael Järvinen.

Finaalisarja venyy takaisin Tampereelle. Tappara hakee tasoitusta torstaina Hakametsässä.