Pekka Rinteen Nashville Predators kuuluu käynnissä olevien pudotuspelien ennakkosuosikkeihin, kun se voitti seurahistorian ensimmäisen runkosarjamestaruuden. Sillä on hyvä mahdollisuus unohtaa viime kevään finaalitappio, jos se pääsee juhlimaan Stanley Cup -mestaruutta kevään päätteeksi.

Joukkue eteni lähes vuosi sitten sensaatiomaisesti finaaleihin asti, kunnes Pittsburgh Penguins päätti sen tuhkimotarinan voittamalla finaalisarjan 4-2. Mestaruus ratkesi Nashvillen kotihallissa, kun pingiivipaidat voittivat 1-0.

Stanley Cupin menettäminen kotiareenalla oli Rinteelle iso pala. Hän kertoi The Athleticin haastattelussa, kuinka hiljaista pettyneen joukkueen pukokopissa oli pelin päätyttyä.

– Oli vaikeaa kuunnella sitä. Kuulit kaiken. Kuulit Pittsburghin fanien ja pelaajien juhlinnan. Ja huoneessamme oli hiljaista, maalivahti muistelee.

Vain muutamat Nashvillen pelaajat halusivat rikkoa hiljaisuuden ja kertoa, kuinka ylpeitä he olivat joukkueesta.

– Oli turhaa edes ajatella, että meidän olisi pitänyt tehdä jotain toisin. Olimme kaikki ylpeitä meidän matkasta. Hävisimme lopulta todella hyvälle joukkueelle.

Nashville pelasi tuolloin ensimmäistä kertaa finaaleissa. Sen kokemattomuus saattoi olla ratkaiseva asia joukkuetta vastaan, joka oli juhlinut mestaruutta vuotta aikaisemmin. Vain murto-osa pelaajista tiesi finaalitappion tuottaman tunteen entuudestaan.

– Se oli hyppy tuntemattomaan. Kopissa oli tyyppejä, kuten Mike Fisher, joka pelasi finaaleita Ottawassa, mutta heitä oli vain vähän, ja meidän piti kokea se pettymys yhdessä. Uskon sen kokemuksen auttaneen meitä tällä kaudella, ja nyt se auttaa myös pudotuspeleissä.

Nashville selviytyi pudotuspelien seuraavalle kierrokselle ja kohtaa Winnipeg Jetsin. Mahdollinen finaaliuusinta on edelleen mahdollinen, koska myös Pittsburgh pääsi kahdeksan parhaan joukkoon.