Kärpät huikealla tavalla Suomen mestaruuteen luotsannut Mikko Manner kertoo Kalevan haastattelussa, että hän päätti jo aikaisessa vaiheessa tuoda joukkueeseen uudistuneen hyökkäysvoittoisen pelitavan.

Manner hyppäsi viime kauden päätteeksi joukkueen peräsimeen sen jälkeen, kun Kai Suikkanen sai potkut. Kärpät putosi vuosi sitten pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella HIFK:lle.

Muutosta tarvittiin, ja sitä Manner lähti rohkeasti puskemaan. Kärpät ei kuulunut ennen kauden alkua suurimpiin mestarisuosikkeihin, mutta heti runkosarjan alku osoitti, että joukkue tulee pelaamaan vahvan kauden.

– Lähestymistapa koko touhuun pohjautui Lauri Marjamäen kanssa luoduista perusarvoista. Pelilliseen muutokseen tarvitsin siunauksen Lasse Kukkoselta. Tiesin, että (Mikael) Ruohomaalle, (Julius) Junttilalle ja kumppaneille tämä pelityyli sopi kuin nenä päähän, Manner kertoo Kalevan haastattelussa.

Seuraavaksi ajatus piti myydä muillekin pelaajille. Manner lähestyi joukkueen kapteenia Lasse Kukkosta.

– Lasse osti idean heti, eikä se palaveri ollut lopulta kovin pitkä. Hänellekin hyppääminen uuteen ja tuntemattomaan vanhempana pelaajana oli uusi juttu.

Manner kuitenkin myöntää, että kevään aikana suunnitelmia muokattiin voittamisen ehdoilla esimerkiksi Ässiä ja HIFK:ta vastaan pudotuspeleissä.

– Pakko oli muokata, kun äijiä putosi ja vastustajat olivat kovassa iskussa. Emme olisi voittaneet Ässiä ja HIFK:ta, jos olisimme vain kaahanneet.

Manner joutui turvautumaan myös vastustajien hämäämiseen. Ässiä vastaan hän saattoi sanoa haastattelussa, että joukkue pelaa omaa aktiivista peliään, vaikka todellisuudessa Kärpät oli lähdössä puolustavammalla taktiikalla.

– Olen joutunut puhumaan pudotuspeleissä aivan mitä sattuu. Ei voinut antaa vastustajalle mitään sitä kautta, Manner myöntää.

Linkki Kalevan alkuperäiseen uutiseen.