Hyökkääjä Peter Regin valmistautuu parhaillaan jääkiekon MM-kilpailuihin, jotka järjestetään miehen kotikaupungissa ja -maassa.

Helsingin Jokereiden hyökkääjällä on takanaan hieman hankalampi seurajoukkuekausi KHL:ssä. Tehopisteitä ei syntynyt odotetulla tavalla, kun mies viimeisteli 56 otteluun tehot 8+23=31.

Nyt Regin kuitenkin valmistautuu MM-turnaukseen, jossa hän saa kantaa ylpeänä C-merkkiä rinnassaan kotiyleisönsä edessä.

– Kaikki ovat todella innoissaan. Viisi viikkoa olemme harjoitelleet ja pelanneet valmistavia otteluita. Tunne on aika upea nyt, kun vihdoin pääsemme tositoimiin, Regin kertoo Jokereiden verkkosivuilla.

Kokeneelle tanskalaiselle turnaus on monessakin mielessä merkittävä. Herningistä kotoisin oleva pelaaja ei ikipäivänä olisi voinut uskoa, että MM-kiekkoa pelattaisiin vielä joskus 50 000 asukkaan kaupungissa.

– Unelma käy toteen.

– Tämä on niin pieni kaupunki, jossa ei ollut edes jäähallia lapsuudessani eikä maajoukkue pelannut A-sarjassa. Jos joku olisi tuolloin sanonut, että pääsemme järjestämään tällaisen tapahtuman, en varmasti olisi uskonut, Regin kertoi.

Tanska on saanut koottua kotikisoihin vahvan joukkueen. MM-turnaus käynnistyy isäntämaan osalta perjantaina, kun vastaan asettuu olympialaisten sensaatiojoukkue Saksa.

Lähde: Jokerit