Ranska aloittaa MM-urakan tänään, kun se kohtaa A-lohkon avausottelussa Venäjän.

Ranskalaisten riveissä luistelee suomalaisille tuttu nimi. HIFK:sta New Jersey Devilsiin keväällä 2016 siirtynyt Yohann Auvitu kuuluu Ranskan kantaviin voimiin.

Hän on viettänyt Pohjois-Amerikassa nyt kaksi kautta, joista tuorein kului Edmonton Oilersin paidassa.

NHL ei kuitenkaan ollut Auvitulle paras mahdollinen paikka. Hän paljasti MTV Sport:lle jättävänsä taalajäät taakseen. Peliajasta tappeleminen oli liikaa ranskalaiselle, joten hän etsii nyt uutta seuraa Euroopasta.

– Tulen takaisin Eurooppaan. En ole vielä tarkemmin päättänyt, missä haluan pelata, mutta en halua enää yrittää Pohjois-Amerikassa, Auvitu kertoo MTV Sportille.

Kahden vuoden aikana Auvitu pelasi yhteensä 58 NHL-ottelua.

Auvitulla on vahva side suomalaisiin. Hän muutti juniori-ikäisenä Jyväskylään ja vietti Suomessa yhteensä kahdeksan vuotta. Liiga-mestaruutta hän pääsi juhlimaan JYPissä keväällä 2012. 2016 hänet valittiin Liigan parhaaksi puolustajaksi.

29-vuotias kiekkoilija aikoo palata vielä Suomeen. Sitä ennen hän etsii uusia haasteita muun muassa KHL:n puolelta.

– Suomi on aina sydämessäni ja todennäköisesti palaan vielä urallani Suomeen pelaamaan. Nyt tähtäimeni on kuitenkin KHL:ssä, mutta raha ei ratkaise kaikkea. Haluan löytää hyvän paikan, missä pääsen pelaamaan isossa roolissa. Se on tärkeintä.