HERNING. Norjan maalilla upeasti MM-kisat aloittanut Henrik Haukeland odottaa innolla jo hyppyä Liigaan.

23-vuotias Norjan maajoukkuevahti kertoo Leijonat.comille, että hän torjuu mielellään ensi kaudella Suomessa ja TPS:ssä. Ruotsalaismediassa huhuiltiin jo syksyllä siirrosta.

– Se on iso hyppy minulle. Suomi on hieno juttu uralleni. Uskon, että se on oikea askel minulle, Haukeland kiteyttää Leijonat.comille.

– Liiga on nopea sarja. Ja siellä pelataan hyvää kiekkoa. Joten voin sanoa kuulleni pelkkää hyvää.

Haukelandin urakehitys on nousujohteista. Torjuja on pelannut jo useamman kauden Ruotsissa. Hän oli isossa roolissa, kun Timrå IK nousi SHL:ään upean kauden päätteeksi.

– Tämä kausi on ollut epätodellinen. Ruotsissa pelasimme upeasti. Sen ohella olen päässyt torjumaan myös maajoukkueessa. Nyt meillä on saumat päättää kausi hienosti täällä MM-kisoissa.

”Iso ase TPS:lle”

Norjan maajoukkueessa luutiva Aleksander Bonsaksen on nähnyt läheltä Haukelandin urakehityksen. Kaksinkertainen SM-liigan mestari uskoo TPS:n saavan huippunimen maalilleen.

– Hän on todistanut viime vuosina, että hän on vahva maalivahti. Hän on nostanut jo kahdesti joukkueen Ruotsin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta pääsarjaan. Se kertoo paljon, Bonsaksen summaa Leijonat.comille.

Juuri Tapparasta tuttu pakki antoi maajoukkueesta tutulle vahdille tietoja Suomesta. Kylmäpäinen torjuja sopii hyvin Suomeen.

– Hän on nuori kaveri. Mutta hän on todella kylmäpäinen tyyppi ratkaisupaikoissa.

Uskotko, että Haukeland pärjää Liigassa?

– Hän on iso ase TPS:lle. He nappasivat hyvän maalivahdin. Ja ennen kaikkea hyvän tyypin. Henrik on loistava persoona, joka tekee paljon hommia. Hän on hyvä maalivahti – ja jännittävä vahvistus, Bonsaksen kiteyttää.

Ilari Isotalo, Herning
Twitter: @IlariIsotalo