Ranskan joukkueessa pelaava Alexandre Texier on 18-vuotiaana MM-kisojen kolmanneksi nuorin pelaaja.

KalPassa Liigaa täyden kauden pelannut nuorukainen on ehdottomasti yksi Ranskan lupaavimmista kiekkoilijoista.

Suomalaiset ovat Texierin elämässä vahvasti mukana. Liigasopimuksen lisäksi Columbus Blue Jacketsin suomalainen GM Jarmo Kekäläinen varasi taitavan hyökkääjän viime kesänä jo toisella kierroksella NHL:n varaustilaisuudessa.

Varaustilaisuuden jälkeen Texier siirtyi Ranskasta Kuopioon kahden vuoden mittaisella sopimuksella.

Ensimmäinen kausi oli todella lupaava, sillä nuori hyökkääjä teki 13 maalia ja 22 tehopistettä KalPan paidassa runkosarjassa.

– Viimeinen vuosi on ollut hullua aikaa. Kun minut varattiin NHL:ään, pelasin Ranskan pääsarjassa. Se ei ole kauhean hyvä liiga, mutta nyt pääsin pelaamaan Suomessa, mikä on hyvä asia minulle ja kehittymiselleni, Texier sanoo NHL.comin haastattelussa.

– Tykkään todella pelata Suomessa. Ensi kaudella minun on oltava vielä parempi, joka ilta. Minun täytyy kehittyä joka osa-alueella.

Myös MM-kisat ovat luonnollisesti erittäin hyvä paikka kehittyä näin nuorelle pelaajalle. Texier pelaa Ranskan kolmosketjun sentterinä hyvässä roolissa. Tehopisteille hän ei vielä ole päässyt.

– Minun täytyy tehdä töitä päivittäin jäällä ja sen ulkopuolella, jos haluan saada mahdollisuuden pelata NHL:ssä, nuorukainen linjaa.