Leijonat kärsi eilen sensaatiomaisen puolivälierätappion Sveitsille lukemin 2-3. Odotusarvot hienon alkusarjan jälkeen olivat korkeat, mutta Suomen kisataival katkesi kuitenkin käen kukkuun.

Mutta voidaanko silti puhua sensaatiomaisesta tai nolosta putoamisesta?

Suurin osa tietää Sveitsin kovana kiekkomaana. Vaikka jääkiekko itsessään ei ole globaalisti niitä suurimpia urheilulajeja, on käkikellomaa kuitenkin IIHF:n rankingin kahdeksas.

Maan korkein sarjataso, NL (National League) on yksi Euroopan kovatasoisimmista ja se toimii samalla loistavana kasvualustana nuorille pelaajille, jotka tähtäävät urallaan isommille näyttämöille.

Leijonat hävisi turnauksen aikana lisäksi Saksalle ja Tanskalle, jotka ovat myös nostaneet päätään kansainvälisessä kiekkoilussa. Tästä hyvänä muistutuksena toimii Saksan helmikuinen olympiahopea.

Vaikka Suomen tippuminen tässä vaiheessa MM-kisoja kauniisti sanottuna potuttaakin, on hyvä lohduttautua sillä ajatuksella, että jääkiekko voi nykyään kansainvälisessä mittakaavassa paremmin kuin koskaan.

Se tarkoittaa samalla sitä, että lähestymistavan on jatkossa muututtava.

***

Vaikka pelaajat sekä valmennusjohto korostavat jokaisen ottelun tärkeyttä ja sitä, ettei helppoja pelejä ole olemassakaan, ajattelevatko he AIDOSTI niin? Sama koskee peliä seuraavaa yleisöä.

Sosiaaliseen mediaan ilmestyi Suomi-Sveitsi -kamppailun aikana päivitys, jossa pohdittiin sitä, että muistetaanko Tanskan MM-kisat Leijonien murskavoitoista (Yhdysvaltoja ja Kanadaa vastaan) vai tappioista (Tanskalle, Saksalle ja Sveitsille).

Toisin sanoen Suomi kaatoi isot maat ja otti turpaan niin sanotuilta lilliputeilta.

Eiköhän nyt voida siis jo todeta, ettei näitä pieniä maita ole enää olemassakaan. Etenkään A-sarjassa.

Jokainen ottelu on lähdettävä aidosti voittamaan. Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan nähtiin nälkäinen ja voitontahtoinen leijonalauma. Sveitsi-mittelössä lähinnä pelättiin tappiota, eikä enää uskallettu pelata omilla vahvuuksilla.

Vastaisuudessa, oli vastassa Ruotsi, Kanada, Tanska tai vaikkapa Etelä-Korea, on jokainen ottelu se kuuluisa ISO ottelu. Veren täytyy maistua suussa joka ikisessä vaihdossa ja tilanteessa. Vain voitto merkitsee.

Tätä kiimaa ja voitontahtoa nähtiin toki eilenkin. Sitä esitti joukkue, joka pelaa tulevana sunnuntaina MM-mitaleista.

Niko Leinonen
Twitter: @leiskaniko

LUE MYÖS: Lauri Marjamäki herkistyi shokkitappion jälkeen: ”Meillä oli unelma…”

LUE MYÖS: Sensaatiomainen tappio! Leijonat romahti nolosti ulos MM-kilpailuista

LUE MYÖS: Yllätystappio veti hiljaiseksi! Leijonien maalivahti ei lähtenyt selittelemään: ”Turpaan tuli”

LUE MYÖS: Leijonat pullahti yllättäen ulos MM-kisoista – somekansa tylynä: ”Marjamäki on historian huonoin maajoukkuevalmentaja”