Yhteensä yli tuhat NHL-ottelua pelanneet NBC-kanavan asiantuntijat Anson Carter sekä Keith Jones antoivat Winnipeg Jetsin Patrik Laineelle sapiskaa siitä huolimatta, että hän osui viime yön ottelussa ylivoimalla.

Erityisesti he peräänkuuluttavat Laineen lisäksi myös muilta kärkihyökkääjiltä tehoja tasakentällisin. Jets on tukalassa paikassa, sillä Vegas Golden Knights johtaa ottelusarjaa 3-1 ja on voiton päässä finaalipaikasta.

– Laine teki maalin, mutta tasakentällisin top 6 -hyökkääjien täytyy saada jotain aikaiseksi. Mark Scheifele ja Blake Wheeler ovat olleet huikeita, mutta he tarvitsevat apuja kakkosketjulta, Carter totesi.

Jones totesi tosin, että Laine on myös näkynyt parissa viime ottelussa enemmän. Tämä siitä huolimatta, että runkosarjan maalikimarasta pudotus on ollut hurja.

– Hän osoitti haluavansa saada tulosta aikaan. Niin ei ole aina ollut näissä pudotuspeleissä, Jones sanoi.

Carterin mielestä Laineen täytyy tehdä kaukalossa muutakin kuin laukoa ja siten auttaa omaa joukkuettaan monipuolisesti.

– Karvaa, taklaa tai tee jotain, jota sinulta ei odoteta, jotta saat vaihtopenkin syttymään ja itsesi peliin sisään. Jos et tee sitä, seisoskelet vain jäällä etkä saa mitään aikaiseksi. Se näyttää todella huonolta.

Laine on pelannut nyt 16 pudotuspeliottelua tehoilla 5+7=12