KÖÖPENHAMINA.
Leijonien MM-turnaus sai katkeran lopun, kun joukkueen pelit päättyivät jo puolivälierään.

Viidennen sijan takaa löytyy silti iso kasa onnistujia sekä epäonnistujia. Leijonat.com arvioi pelien päätyttyä jokaisen pelaajan onnistumisen kouluarvosanalla 4-10.

Arvosana on suhteutettu pelaajan odotusarvoihin. Sen tarkoitus on antaa osviittaa, miten palaaja onnistui omassa roolissaan.

Kuten listasta näkee, mahtui joukkueeseen useampi heikosti suorittanut vapaamatkustaja. Samalla joukkueesta löytyi useampi huippukisat pelannut läpimurtopelaaja.

Leijona-arvostelut:




Maalivahdit:

Ville Husso 7
– Jäi Säterin takana kakkosvahdin rooliin. Aloitti pirteästi, mutta ei pystynyt pelastamaan Leijonia Tanskaa tai Saksaa vastaan.


Harri Säteri 8+
– Perushyvä turnaus. Säteri loisti erityisesti lohkovaiheen peleissä USA:ta ja Kanadaa vastaan. Sveitsi-pelissä piti Leijonia mukana hyvillä torjunnoillaan. Puolivälieräpelissä nähtiin myös synkkä hetki, kun Sveitsi nakutti kolme maalia alle neljään minuuttiin.

Eero Kilpeläinen –
Hoiti kolmosvahdin hommat. Ei pelannut kisoissa.

Puolustajat:



Miro Heiskanen 8+
Rohkeaa kiekollista peliä ja komeita nousuja erityisesti pohjoisamerikkalaisia joukkueita vastaan. Pakiston parhaita suorittajia.



Julius Honka 7-
Taso ja kiekollisen pelin varmuus heitteli rajusti turnauksen aikana. Ei pystynyt pelaamaan tasaisen vahvasti isossa roolissa.

Tommi Kivistö 7
Peruspakki, joka hoiti oman tonttinsa. Välillä myös Kivistö oli pahasti vaikeuksissa, kun vastustaja iski kovan paineen päälle.

Miika Koivisto 8
Kärpät-taituri kuului pakiston onnistujiin. Uskalsi pelata rohkeasti läpi kisojen. Yhteispeli erityisesti Nutivaaran kanssa sujui mainiosti.

Markus Nutivaara 9+
Leijonien paras pakki: vahvaa kiekollista peliä ja järkevää puolustuspeliä. Otti johtajan roolin Suomen pakistossa.

Ville Pokka 6-
Ei oikein kulkenut. Pokka ei pystynyt käyttämään isoa rooliaan hyödyksi – huolimaton peli ja epävakaat otteet kostautuivat pahoina oman pään virheinä.

Juuso Riikola 9+
Yllätysnimi, joka pelasi upeat kisat. Aloitti pienessä roolissa seiskapakkina. Mitä pidemmälle kisat etenivät, sitä enemmän tuli vastuuta. Ansaitsi otteillaan myös NHL-sopimuksen.



Hyökkääjät:

Sebastian Aho 9+
Leijonien hyökkäyksen johtohahmo. Iski samalla suomalaispelaajien ennätyspisteet MM-jäillä. Sveitsi-pelissä joutui pelaamaan vastustajan NHL-tähtiä vastaan. Se näkyi hyökkäyspään onnistumisissa.


Marko Anttila 8 ½
Jokerit-kolossi hurmasi nelosketjussa nousten leijonafanien uudeksi suosikiksi. Vaikka nelosketjun peli oli välillä hakemista, oli vastustajia hämmentänyt Anttila tämän joukkueen yllättäjiä. Leijonien ilopilleri.

Mikael Granlund 7+

Kapteeni ei päässyt missään vaiheessa turnausta aivan täyteen lentoon. Ykkösketjun aivot väläytteli ajoittain osaamistaan – kokonaisuutena turnaus jätti silti valjun kuvan.


Pekka Jormakka 6+
Hieman yllättävä valinta Leijoniin. Kolmosketjussa paininut Jormakka jäi näissä kisoissa valitettavasti ilman onnistumisia. Peliaika ja rooli jäivät lopulta varsin vähäisiksi.



Kasperi Kapanen 7-
Kapanen ei löytänyt missään vaiheessa peliään Suomen ykkösketjussa. Lopulta hänet siirrettiin Leijonien kolmosvitjaan – siellä peli parani hieman. Kokonaisuutena taso heitteli liikaa.


Sakari Manninen 7+
Manninen kuului pelaajiin, jotka hukkuivat massaan pelin ratkaisuhetkillä. Kolmosketjun vaikeudet näkyivät myös hänen pelissään.

Saku Mäenalanen 8 ½
Nelosen energinen vääntäjä. Mäenalanen tappoi alivoimaa ja iski muutaman komean maalin. Hyvä turnaus!

Olli Palola –
Ei pelannut tarpeeksi arvosanaan.

Janne Pesonen 8
Nelosketjun konkari pelasi kokonaisuutena hyvät kisat. Hoiti oman roolinsa nelosketjussa mainiosti.

Mikko Rantanen 8 ½
Energinen NHL-taituri nousi yksin esille Suomen ykkösketjussa. Vahvaa peliä molempiin suuntiin kaukalossa. Rantanen osoitti, minkä takia hän iski menneellä kaudella Pohjois-Amerikassa hurjat tehot.

Veli-Matti Savinainen 9-
KHL-taituri nousi kakkosketjun tärkeäksi lenkiksi. Savinainen hämmensi, paini ja pelasi myös muuten vahvan turnauksen. Ei ole sattumaa, että konkaria on huhuiltu jo NHL:ään.

Antti Suomela 6+
Kolmosketjun sentteri tippui Tanska-pelin jälkeen pois pelaavasta kokoonpanosta. Sen jälkeen joutui katsomaan huippupelejä sivusta käsin.

Teuvo Teräväinen 8 +
Ahon tutkapari pelasi kakkosketjussa hyvät kisat. Teräväinen tuhlaili maalipaikkoja muutaman kerran pahassa paikassa. Kokonaisuutena silti pirteä turnaus.

Eeli Tolvanen 7
Kesken kisojen mukaan tullut Tolvanen ei missään vaiheessa päässyt lentoon Leijonissa. Hukkui myös Sveitsi-pelissä massaan.