Winnipeg Jetsin farmiseura Manitoba Moosen riveissä huikeaa kautta pelaava Sami Niku iski runkosarjan 76 ottelussa puolustajalle massiiviset tehot 16+38=54. Sopeutuminen pieneen kaukaloon on siis selvästi tapahtunut.

Nikun valmentaja Pascal Vincent kehuu, miten nopeasti jyväskyläläispuolustaja pääsi juonesta kiinni uudessa ympäristössä.

– Odotimme hänen sopeutumisensa kestävän kahdesta kolmeen kuukautta. Useimmiten eurooppalaisilla kestää joulun tienoille asti tottua, mutta hän tottui huomattavasti nopeammin. Se oli hyvin nopeaa, Vincent sanoi Country 105:n haastattelussa.

Uusi ympäristö tarkoittaa aina joitain vaikeuksia. Nikulle se oli eurooppalaiselle tyypillinen, vaikka paljon samaakin elämässä edelleen on.

– Pelaan paljon Playstationilla, joten se on samanlaista kuin Suomessa. Se on normaalia. Täällä on myös kylmä, kuten Suomessa, mutta kieli on ollut luonnollisesti vaikein asia, Niku toteaa..

Nikun sopeutumisessa on auttanut merkittävästi nuorten MM-kultajoukkueesta tuttu mies nimeltään Patrik Laine. Laine on auttanut Nikua esimerkiksi asunnon ja auton hankkimisessa

Tämän lisäksi paljastuu, että Niku käy Laineen luona usein syömässä. Kokkina toimii Patrik Laineen äiti.

– Joskus menen heille syömään. Hänen äitinsä kokkaa meille, joten se on mukavaa.