NHL:n itäisen konferenssin finaaleissa Tampa Bay Lightning otti sarjan kolmannen voittonsa viime yönä, kun se kaatoi Washington Capitalsin maalein 3-2. Samalle se otti sarjassa johtoaseman niin ikään voitoin 3-2.

Samalla salamapaidat rikkoivat finaalien poikkeuksellisen kotikirouksen, sillä aikaisemmat ottelut olivat aina päättyneet vieraiden juhliin. Nyt runkosarjassa itäisen konferenssin herruuden vienyt Tampa Bay on enää yhden voiton päässä Stanley Cup finaaleista, missä se pelasi viimeksi kaudella 2014-2015.

Tampa Bayn miehistö onnistui pimentämään lähes täydellisesti venäläistaituri Aleksandr Ovetshkinin, joka pääsi laukomaan ensimmäistä kertaa vasta ottelun lopulla. Venäläistähti laukoi kaikki laukauksensa pelin viimeisellä kahdella minuutilla, joista yksi tuotti tulosta ja kavennusmaalin.

Illan johtohahmoksi nousi kahdessa viimeisessä ottelussa loistanut maalivahti Andrei Vasilevski. Nyt mies torjui 28 laukausta ja päätti illan komealla torjuntaprosentilla 93,3. Venäläisvahti on ollut kuumassa vireessä, sillä hän on torjunut nyt viimeisestä 106 Washingtonin laukauksesta tasan sata.

Myöskään historia ei ole Capitalsin puolella. Joukkueet ovat kohdanneet playoffseissa yhteensä seitsemän kertaa kertaa, joista jokainen on kääntynyt Tampa Bayn eduksi.

Sarjan kuudes ja mahdollisesti viimeinen ottelu pelataan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaan.