Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF julkaisi uusia nimiä liiton Hall of Fameen. Legendaaristen pelaajien joukkoon mahtui myös yksi Leijonahyökkääjä.

IIHF valitsi MM-kultamitalisti ja olympiahopeajoukkueeseen kuuluneen Jere Lehtisen uskomattoman kovaan kerhoon. Lehtinen kuuluu kiistatta suurimpiin Leijonalegendoihin, sillä hänellä on takanaan yhteensä 39 maajoukkueottelua, joista muistoina olympiahopea, kolme olympiapronssia, maailmanmestaruus sekä kolme MM-hopeaa.

Entinen Dallas Starsin pelaaja ja Stanley Cup -voittaja on päässyt suomalaisista lähimmäksi arvostettua kolmen kullan kerhoa, eli MM-voittoa, olympiavoittoa sekä Stanley Cupia. Näistä vain olympiakulta jäi haaveeksi.

Seuratasolla Lehtinen voitti Stanley Cupin ja SM-liigamestaruuden. Hänet valittiin peräti kolme kertaa NHL:n kauden parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi.

– Täydellistä pelaajaa ei ole olemassa, vai onko? Ken Hitchcock (Lehtisen entinen valmentaja) puhui siitä, että hänen mielestään Lehtinen oli sellainen. Aina kun Jere oli jäällä, kaikki oli tasapainossa. Ainoa ongelma oli se, että Jere tiesi niin hyvin mitä pitää tehdä, ettei häntä voinut valmentaa, tilaisuutta juontanut Gord Miller kuvaili.

– On paljon henkilöitä, joita kiittäisin. Valmentajia, ystäviä, joukkuekavereita. Maajoukkueessa pelaaminen teki minusta paremman pelaajan. Sen kautta minut draftattiin NHL:ään. MM-turnaukset auttoivat minua lähtemään Pohjois-Amerikkaan, Lehtinen kertoi yleisön edessä.

Puheen lopussa Lehtisellä oli vaikeaa pitää silmät kuivina.

– Haluan kiittää vanhempiani. Ilman teidän tukea tämä ei olisi ollut mahdollista, Lehtinen sanoi tunteikkaana.

Lehtisen lisäksi Hall of Fameen valittiin Chris Chelios, Rob Blake, Jesper Damgaard sekä Daniel Alfredsson. Damgaard on Tanskan ensimmäinen Hall of Fameen valittu pelaaja.

Jere Lehtinen has won four Olympic medals, four #IIHFWorlds, and today, he will be inducted into the IIHF Hall of Fame. @leijonat

Finland’s Jere Lehtinen “It’s a thrill to be able to represent your country. It was such an honour...” #IIHFWorlds @leijonat