KÖÖPENHAMINA. Tanskan pääkaupunki on muuttunut tänä viikonloppuna sinikeltaiseksi.

Syynä tähän on jääkiekon MM-kilpailut, jotka ovat houkutelleet kaupunkiin valtavat määrät ruotsalaisia. Se näkyy erityisesti sunnuntaina, kun Tre Kronor kohtaa Sveitsin turnauksen finaalissa.

Jo illan pronssimatsissa oli lennokas tunnelma katsomon käytävillä. Sinikeltainen väri hallitsi jo päivän ensimmäisessä ottelussa, kun USA ja Kanada ottavat mittaa toisistaan.

– Ruotsi voittaa tänään. Se on varma, Jöraniksi esittyätyvä Tre Kronor -fani kiteyttää Leijonat.comille.

Areenan käytävillä on kostea tunnelma jo päivällä. Alkoholia myydään kaksin käsin kassoilta. Ruotsalaisfanien tunnelma on silti vielä odottava.

Vieressä olutta nauttiva isompi faniporukka yllättyy, kun haastattelija tulee Suomesta. Samalla moni Tre Kronor -fani tuntuu ikään kuin unohtaneen jo, että Leijonatkin tosiaan pelasi tässä turnauksessa.

– Mihin Suomi jäi? Eikös heidän pitänyt pelata täällä meitä vastaan, Oliver Ekman-Larssonin fanipaitaa pitävä Mikael virnistää leveä hymy kasvoillaan.

Kysyttäessä, olisiko Ruotsi-Suomi ollut unelmafinaali Kööpenhaminassa, on vastaus epämääräinen. Leijonille olisi ollut ilmeisesti tarjolla vain häviäjän rooli.

– Ruotsi pelaa tällä hetkellä kisojen parasta lätkää. Se on sama se, ketä on vastassa, Mikael kiteyttää.

Pitääkö fanien uho paikkansa? Ruotsi-Sveitsi alkaa sunnuntaina klo 21.15. Leijonat.com seuraa finaalipeliä paikan päällä hetki hetkeltä.

Ilari Isotalo, Kööpenhamina
Twitter: @IlariIsotalo