Vaikka tämän vuoden MM-turnaus on vielä kesken, on ensi vuoden Slovakian MM-kisojen alustavat lohkot jo selvillä.

MM-kisojen lohkojaot määräytyvät IIHF:n rankingin mukaan, eikä tämän vuoden loppu- ja pronssiottelulla ole enää sijoituksia muuttavaa vaikutusta rankingiin.

Suomi sijoitettiin B-lohkoon, joka pelataan Kosicen kaupungissa. Leijonien kanssa samasta lohkosta löytyvät Tanskan MM-kisojen tapaan Pohjois-Amerikan suurmaat Kanadan ja USA.

Suomen lohkosta löytyy myös todellinen harvinaisuus, kun Iso-Britannia tekee paluun A-sarjaan 25 vuoden tauon jälkeen.

Iso-Britannia on ainut maa, jota Suomi ei ole koskaan onnistunut päihittämään virallisessa maaottelussa. Suomi on pelannut Iso-Britanniaa vastaan kahdesti häviten ensimmäisen ottelun luvuin 3-6 (1951) ja jälkimmäisen lukemin 5-7 (1962).

Entinen jääkiekon suurmaa ja nykyinen lilliputti Iso-Britannia on voittanut jääkiekon MM-kultaa vuonna 1936. Maa on saanut hopeaa vuosina 1937 ja 1938 sekä pronssia vuosina 1924 ja 1935.

Lohkojakoihin voi tulla vielä muutoksia, koska kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ei ole vielä varmistanut lohkoja. Taloudelliset syyt voivat hyvinkin vielä muokata lohkojakoja uusiksi. Esimerkiksi Tshekki saatetaan sijoittaa Bratislavaan, joka sijaitsee lähellä molempien maiden rajoja.

Lohko A, Bratislava

Venäjä
Ruotsi
Tšekki
Sveitsi
Slovakia
Latvia
Italia
Itävalta

Lohko B, Kosice

Kanada
Suomi
Yhdysvallat
Saksa
Norja
Tanska
Ranska
Iso-Britannia

LUE MYÖS: Yllättäviä uutisia! Leijonat osallistuu ensi keväänä uuteen jääkiekkoturnaukseen