Patrik Lainetta odottaa valtava palkankorotus, povaa kiekkojätti The Hockey News.

Kuten Leijonat.com aiemmin uutisoi, saavat Jets ja suomalaistähti aloittaa neuvottelut 1. heinäkuuta uudesta sopimuksesta. Sen myötä Pohjois-Amerikan mediassa on spekuloitu laajasti jo nuorukaisen tulevalla palkkanauhalla.

Kuinka paljon Laine tienaa jatkossa? Kuinka paljon Jetsillä on varaa maksaa? The Hockey News povaa, että suomalainen saattaa tulevaisuudessa tienata jopa 10 miljoonaa dollaria kaudessa. Se on harvinaisen kova summa: CapFriendlyn mukaan sarjasta löytyy yhteensä 12 pelaajaa, jotka tienaavat 10 miljoonaa tai enemmän kaudessa.

Kiekkoraamatuksi aikanaan ristitty media vertaa suomalaisen tilannetta kolmeen NHL-tähteen: Buffalo Sabresin Jack Eichel (10 miljoonaa dollaria kaudessa) sekä Edmonton Oilersin Leon Draisaitl (8,5 miljoonaa) ja Connor McDavid (12,5 miljoonaa kaudessa) ovat jättisopimuksilla tuoneet melkoisesti odotusarvoa myös Laineen diilille.

– McDavidin sopimusta ei ole järkeä verrata, mutta Laine ei kalpene Eichelin tai Draisaitlin tilanteelle, jos kolmikon NHL-kausia vertaillaan. On siis turvallista ennustaa, että Laine ansaitsee yli yhdeksän miljoonaa kaudessa, The Hockey News kiteyttää.

Jetsin kannalta tilanne ei ole aukoton. Suomalaisen potentiaaliset 10 miljoonan vuositulot toisivat seuralle vaikeuksia palkkakaton kanssa. Se kuvaa hyvin, kuinka paljon lupaavia urallaan yhä kehittyä pelaajia Jetsillä on tällä hetkellä.

Joukkuetta saattaa auttaa uusi palkkakatto, jonka povataan nousevan. The Hockey News väläyttelee viiden miljoonan dollarin nousua tänä kesänä ja 2,5 miljoonan lisäystä vuoden päästä.

– Meillä on paljon bisneksiä hoidettavana. Ensimmäiseksi pitää saada selvillä, mihin palkkakatto asettuu. Sen jälkeen tiedämme enemmän. Meillä on paljon töitä edessämme, joukkueen GM Kevin Cheveldayoff kiteytti.